Covid-19: Record mondial zilnic de peste un milion de contaminați în Statele Unite

Statele Unite se confruntă cu un îngrijorător val al cincilea de Covid-19, alimentat de varianta Omicron. Potrivit doctorului Anthony Fauci, principalul consilier al Casei Albe pentru criza sanitară, creșterea numărului contaminaţilor urmează «o curbă aproape verticală». Așa este explicat recordul mondial zilnic de un milion de contaminați la care s-a ajuns luni, 3 ianuarie, în Statele Unite, conform unui bilanț realizat de Universitatea Johns Hopkins.

În Israel, o vie campanie în favoarea administrării celui de-al patrulea vaccin

Premierul israelian Naftali Bennett a anunțat într-o conferință de presă începerea campaniei pentru administrarea unei a patra doze de vaccin anti-Covit persoanelor cu vârste de peste 60 de ani și echipelor medicale. «Valul de cazuri de infectați cu Omicron este deja aici și trebuie să ne apărăm», a subliniat premierul Bennett. Ceea ce relevă în aceste zile corespondentul RFI este aglomerația existentă deja la cabinetele medicale unde se fac vaccinurile respective. Un bătrân în vârstă de 96 de ani, Moche, spune că nu se teme de acest al patrulea vaccin. «Dimpotrivă, mă tem dacă nu fac acest vaccin. Am 96 de ani și trebuie să am grijă de mine», spune el.

«Nu avem altă alegere pentru a rămâne sănătoşi, spune un alt pacient, Oliel… Avem șansa să trăim într-o țară în avangardă la noutăți. Am făcut noi să crească iarbă în deşert. Acum, în confruntarea cu coronavirusul, suntem de asemenea una dintre primele țări care au administrat a treia, iar acum a patra doză de vaccin, în încercarea de a salva populația». Responsabilii din domeniul Sănătății publice din Israel se așteaptă la un adevărat val de contaminări în următoarele zile, ajungând până la 50.000 pe zi.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW