Carmen Dan, către viitorii polițiști: Ministerul de Interne e ținta unor atacuri repetate

În plin scandal şi în plină anchetă după incidentele violente de la mintingul din 10 august, ministrul de Interne continuă să lanseze mesaje de autoapărare şi spune că instituţia sa este ţinta unor atacuri. Carmen Dan a ajuns să transmită acest lucru chiar şi viitorilor poliţişti, jandarmi şi pompieri, adică generaţiei care abia a intrat la Academia de Poliţie, informează B1 TV. Ministrul chiar le-a cerut tinerilor să nu se lase intimidaţi în cariera lor. Discursul cu nuanţă politică a fost ţinut la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, acolo unde bobocii Ministerului de Interne au depus jurământul de credinţă.

Ministrul de Interne nu s-a putut abţine să nu transmită tinerilor un mesaj cu substrat politic: ”Dragi studenți, dumneavoastră, mai mult decât alți colegi, îmbrăcați uniforma într-un moment în care Ministerul Afacerilor Interne este ținta unor atacuri repetate. De ce sau cine are de câștigat de pe urma unei asemenea abordări?”.

Carmen Dan le-a trasat și o direcție viitorilor angajați ai Ministerului de Interne: ”Sunt persoane care pot fi ușor de intimidat, dar nu au ce căuta în Ministerul nostru. Să nu lăsați pe nimeni să vă timoreze. Nimeni nu e mai presus de lege și respectare ei este singura garanție și protecție”.

”Dragi studenți, îmi doresc pentru fiecare dintre voi să ajungeți ofițeri care-și asumă fără rezerve toate deciziile bazate pe litera legi, ofițeri responsabili, curajori și altruiști. Îmi doresc să ajungeți adevărați profesioniști și cred că înțelegeți foarte bine că atingerea acestui obiectiv depinde și de voi. Fiți curajoși, întrebați și cereți răspunsuri, citiți și discutați cu cei care au vechime în domeniu. Niciun efort nu e prea mare, pentru că-l faceți în primul rând pentru dumneavoastră”, a mai spus Carmen Dan.

Dan a transmis apoi și un mesaj din partea premierului Viorica Dăncilă: ”Permiteți-mi să vă transmit cele mai sincere gânduri de bine și cuvinte de apreciere din partea premierului României, doamna Viorica Dăncilă. Sunteți bineveniți în această instituție fundamentală a statului român și aveți o misiune importantă de îndeplinit pe tot parcursul vieții. Meseria pe care o aveți nu are limite nici de vârstă, nici de altă natură. E un mod de a trăi și pentru alegerea făcută meritați tot respectul. Vă urez mult succes în continuare!”.

580 de tineri au depus jurământul militar la Academia de Poliție.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW