duminică, 31 mai, 2020
10.2 C
București

Carmen Dan, după ce Emilia Şercan a fost ameninţată cu moartea: Am discutat personal cu dumneaei și am rugat-o să aibă tăria să continue anchetele jurnalistice

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat public după ce jurnalista Emilia Şercan a primit ameninţări cu moartea fix când publică în mod constant informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție.

Aceasta anunţă că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a demarat cercetările privind această ameninţare şi a arătă că le-a solicitat să găsească de urgenţă vinovaţii. 

De asemenea, Carmen Dan a anunţat că a sunat pe Emilia Şercan şi i-a cerut să continue anchetele jurnalistice indiferent de numele şi funcţiile persoanelor vizate.

“Am luat act de îngrijorarea exprimată în spațiul public, inclusiv de asociațiile Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RSF și ActiveWatch, referitoare la amenințarea primită de doamna Emilia Șercan. Îi asigur pe toți cei interesați că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a demarat cercetările în acest caz și tratează cu responsabilitate ancheta.

Amenințarea unei persoane este un gest incalificabil și trebuie pedepsit aspru, cu atât mai mult cu cât este de natură să aducă atingere desfășurării profesiei de jurnalist.

Ministrul afacerilor interne nu poate dicta pedepse și nu poate stabili modul în care se desfășoară anchetele penale, însă am solicitat conducerii Poliției Române să întreprindă toate demersurile pentru ca autorul sau autorii amenințării să fie identificați rapid.

Am discutat personal cu doamna Emilia Șercan și am rugat-o să aibă tăria să continue anchetele jurnalistice, indiferent de numele și funcțiile persoanelor vizate, așa cum i-am transmis și recomandarea insistentă de a se adresa structurilor de poliție ca urmare a amenințării primite.

Vă asigur că obiectivul Ministerului Afacerilor Interne este acela de a proteja orice cetățean onest!”, a anunţat pe Facebook, Carmen Dan.

- Publicitate -
Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...