Casa lui Moș Crăciun – Cum să-ți transformi locuința într-un tărâm de poveste?

Crăciunul este un eveniment iubit și apreciat, atât de cei mici, cât și de cei mari. Procesul de amenajare a casei este extrem de plăcut, iar fiecare an vine cu noi viziuni de decorare. Însă, poate fi dificil ca în fiecare an să abordezi noi stiluri și design-uri, fără a face investiții majore. De aceea, trebuie să găsești modalități simple prin care poți aduce un strop de noutate cu un minim de efort. 

În acest articol vei afla 3 tehnici prin care îți poți transforma locuința în Casa lui Moș Crăciun!

  1. Decorațiunile

Decorațiunile sunt elementele principale ale unui cadru de vis! Este important să le alegi cu grijă pentru a putea crea un decor cât mai original și mai plăcut. Încearcă să te orientezi către anumite modele care îți plac, ținând cont de câteva aspecte esențiale – spațiu, culoare, funcție. Locul în care acestea vor fi amplasate contează extrem de mult în acest proces, deoarece poate influența criteriile de selecție. De exemplu, dacă perimetrul pe care vrei să-l amenajezi este mic, nu-l poți aglomera cu prea multe decoruri și decorațiuni, ci este recomandat să optezi pentru un număr mai mic de obiecte care să transforme spațiul. Culoarea este un factor semnificativ, deci gama cromatică poate fi mai restrânsă (maxim 3 nuanțe) sau mai largă, în funcție de caracteristicile locuinței. Funcția este, de asemenea, un lucru de care trebuie să ții cont – mai ales dacă ornamentele respective vor fi utilizate în vreun fel (dacă își vor modifica poziția sau nu). 

  1. Bradul

Împodobirea bradului este o activitate specială, așteptată cu entuziasm de către toată lumea. Fie că optezi pentru un pom natural, fie că preferi unul artificial, nu uita să alegi podoabele potrivite! Ia în calcul atât înălțimea bradului, cât și așezarea ramurilor. În cazul celui de plastic le poți orienta cum dorești, însă poziția celui natural nu poate fi schimbată. Așadar, dacă bradul respectiv are crengile mai stufoase, nu trebuie să-l încarci cu multe decorațiuni, deoarece va fi prea aglomerat. Nu știi ce ornamente să alegi? Documentează-te și caută exemple de abordări stilistice și sugestii pentru împodobirea bradului pentru a vedea care sunt cele mai atractive și inovatoare variante!

  1. Atmosfera generală

Atmosfera generală poate fi îmbunătățită prin tehnici de trezire a tuturor simțurilor. Decorul creat îți va stimula vizualul, iar obiecte precum lumânările sau betișoarele parfumate pot fi extrem de plăcute din punct de vedere olfactiv. De asemenea, la nivel auditiv colindele te pot introduce rapid în atmosfera de Crăciun, iar la nivel gustativ trebuie să te îndrepți către gustările sau băuturile tale preferate, tipice acestei perioade (turtă dulce, portocale, ciocolată caldă, cozonac, vin fiert cu scortișoară). 

În concluzie, casa lui Moș Crăciun poate fi chiar la tine acasă! Nu te teme să vii cu idei îndrăznețe care să ajute la crearea unui cadru feeric. Cu siguranță te vei simți minunat într-un astfel de loc, petrecând clipe prețioase cu cei dragi! În plus, este o ocazie excelentă pentru a te relaxa sau deconecta alături de familie și prieteni!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW