Cat de importanta este gazduirea web pentru site-urile ecommerce?

Ideea de a avea o afacere pe Internet surade unui numar din ce in ce mai insemnat de oameni avand in vedere ca aceste mediu prezinta astazi un foarte mare potential pentru comert. Internetul ofera astazi oportunitati multiple de dezvoltare a unei afaceri online, fapt pentru ca din ce in ce mai multi oameni profita de acest lucru pentru a lansa diverse proiecte online. Numarul magazinelor online se afla intr-o crestere constanta, aspect ce confirma defapt faptul ca Internetul are astazi un potential urias pentru dezvoltarea unei afaceri. Lansarea unui magazin online insa este lucru care presupune numeroase decizii dar si investitii, care mai de care mai importante si care au un impact major asupra modulu in care va evolua afacerea.

Pentru a putea exista pe Internet, am putea spune ca un site web are niste necesitati speciale avand in vedere ca acest lucru este conditionat de cateva aspecte deosebit de importante. Spre exemplu, un site nu poate exista pe Internet daca nu beneficiaza in prealabil de un serviciu de gazduire web. Practic, prin intermediul acestui serviciu, o companie de specialitate va gazdui datele site-ului tau pe un server prorpiu, astfel ca, ori de cate ori un utilizator va accesa adresa site-ului tau, serverul in cauza ii va pune acestuia la dispozitie site-ul tau. Cat de important insa este acest serviciu de gazduire web pentru site-urile ecommerce?

Gazduirea web, un serviciu esential pentru un site ecommerce.

Web hosting-ul sau gazduirea web este un serviciu care trebuie privit ca o necesitate stricta avand in vedere faptul ca niciun site nu poate exista pe Internet daca nu beneficiaza de un astfel de serviciu, indiferent daca este un site de tip ecommerce sau de orice alta natura. Cu alte cuvinte, nu gresim absolut deloc daca afirmam faptul ca gazduirea web este un serviciu indispensabil unei afaceri online.

Uptime-ul, un aspect demn de luat in calcul.

Uptime-ul reprezinta practic un indice care arata timpul cat un server a fost online (cat timp a functionat) si este un lucru care practic este integrat serviciul de gazduire web. Serverele se pot defecta sau necesita mentenanta periodica pentru a functiona corespunzator, astfel ca in acest moment, uptime-ul scade. Este foarte important sa alegem acele companii care ofera un uptime de minim 99,9% avand in vedere ca orice procent mai mic poate insemna minute in sir in care site-urile gazduite pe un server sunt indisponibile, pana la ore sau chiar zile. Asadar, uptime-ul unui server este un aspect de luat in seama.

Pachetele de gazduire web, o parte din functionalitatea unui magazin online.

Utilizatorii moderni sunt foarte atenti la modul in care un site functioneaza, se incarca si arata, fapt pentru care pachetele de gazduire web au o pondere destul de importanta in acest sens. Un pachet de gazduire web vine la pachet cu un numar de resurse, pe care site-ul le va utiliza pentru a putea functiona corespunzator. Cand acest numar de resurse este depasit, de cele mai multe ori acest lucru inseamna un site care se incarca greu sau care este chiar indisponibil. Asadar, in contextul dat, putem spune ca un pachet de gazduire web reprezinta practic un aspect care poate contribui la crearea identitatii unui magazin online in conditiile in care acestea au o influenta majora asupra functionalitatii acestora.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW