Cât de mult contează prețul atunci când achiziționăm căști audio?

V-ați gândit că este timpul să faceți upgrade la căștile audio gratuite care au venit la pachet cu smartphone-ul recent achiziționat.? Vreți ceva mai frumos ? Ceva mai durabil? Ceva care sună mai bine? Dar cât vă așteptați să plătiți pentru un upgrade rezonabil?

Din păcate, răspunsul la această întrebare nu este atât de simplu. În ceea ce privește prețurile, acestea variază de la zeci până la multe sute de lei. Realitatea este că multe dintre aceste oferte cu două cifre doar sună grozav, în timp ce, uneori, alegerile cu trei cifre nu livrează ceea ce au promis. În loc să ne întrebăm dacă prețul listat contează în mod determinant în cazul achiziționării castilor audio, o întrebare mai utilă ar fi aceasta: ce fel de aspecte afectează prețul căștilor audio și care sunt cele care primează pentru nevoile mele?

Iar răspunsurile la această întrebare sunt multe. De multe ori, veți plăti un preț ridicat doar pentru logo-ul scris pe părțile laterale exterioare ale căștilor audio, așa că nu trebuie să vă lăsați niciodată înșelați de acest aspect. Dar, de cele mai multe ori, ceea ce face ca un set de căști audio să fie mai scump decât altul (mai ales în cadrul aceluiași brand) se reduce la trei categorii cheie: design, materiale și tehnologie.

De ce contează designul căștilor audio?

 „Design-ul” este un factor generalist, care poate fi reflectat de un număr vast de  aspecte ale unei perechi bune de căști: de la aspectul lor estetic general, la elemente de stil nefuncționale, dar atrăgătoare. Dar, mai important, se poate aplica elementelor unice proiectate care influențează utilizarea de zi cu zi, dar nu neapărat performanța.

Să luăm ca exemplu căștile audio speak în ear Meliconi Fluo Blue. Aceste căști audio sunt proiectate cu silicon cauciucat pe zona de contact cu urechea pentru a putea să fie confortabile. De asemenea, siliconul maleabil se modeleaza sa în funcție de ureche, ceea ce înseamnă că sunt potrivite pentru orice dimensiune auriculara.

În schimb, căștile audio Meliconi Speak Smart Fluo Blue (disponibile aici) sunt create pentru a acoperi urechea și nu pentru a intra în ureche, iar designul inteligent permite rotirea pavilioanelor la 180 ° și plierea acestora, ceea ce înseamnă că le puteți lua oriunde cu dumneavoastră.

Pentru că prețul este unul apropiat, diferența o face designul: unul discret sau unul de impact.

De ce contează materialul căștilor audio?

Acesta este un factor foarte important. Aluminiul prelucrat costă mai mult decât plasticul subțire. Cablurile ovale texturate costă mai mult decât firele ieftine. Și este adevărat că alegerile sunt adesea o problemă de stil, confort și comoditate, însă alegerea materialelor poate afecta și performanța căștilor. Magneții de neodim, de exemplu, costă un pic mai mult decât magneții cu ferită. Neodimul generează, de asemenea, o forță magnetică mai puternică decât un magnet de ferită cu aceeași greutate. Așadar, mizați pe un model de tipul Meliconi Speak Style pentru că utilizarea neodimul în drivere duce la un nivel mai bun al sunetului, fără a adăuga greutate căștilor în sine.

De ce contează tehnologia căștilor audio?

Deși designul și materialele pot avea un impact enorm în prețul unei perechi de căști audio, să nu uităm toată tehnologia ambalată în interior. Tehnologii precum Bluetooth, rezistența la apă și anularea zgomotului adaugă costuri importante de fabricație și testare.

Printre exemplele de căști cu tehnologie Bluetooth se numără căștile audio Meliconi In Ear True  Pods. Acestea sunt compatibile atât cu iOS cât și cu Android, având bază reîncărcabilă.

Căștile audio ergonomice cu microfon Meliconi Sport Speak Fit au dispozitiv sweat-proof și sunt perfecte pentru cei care practică diverse sporturi.

Așadar, cheltuind mai mult pe o pereche de căști audio nu înseamnă neapărat că veți obține si un sunet mai bun, un confort mai ridicat sau o experiență de ascultare mai bună. Uneori, plătiți mai mult pentru logo și nu primiți in schimb căști audio cu cea mai bună valoare. Tot ce trebuie să faceți atunci când achiziționați cele mai bune căști audio este să urmăriți un raport echitabil între aceste 3 aspecte.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW