Este bine cunoscut faptul că spuma poliuretanică reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face atunci când îți dorești izolarea locuinței, însă mult mai puține sunt persoanele care știu că aceasta poate fi de mai multe tipuri.
Prin urmare, în acest articol ne-am propus să vorbim despre tipurile de spume poliuretanice existente precum și despre diferențele dintre aceste tipuri. Astfel, dacă îți propui ca în viitorul apropiat să apelezi la o firmă de izolații cu spuma poliuretanica și ai vrea să faci o alegere inspirată, trebuie neapărat să citești acest articol.
Tipurile de spumă poliuretanică existente și caracteristicile lor
Spuma poliuretanică este recomandată ca fiind cel mai bun material ce poate fi folosit pentru izolarea unei locuințe, iar de aceea este foarte important să cunoști tipurile de spumă existente astfel încât să poți face alegerea ideală în funcție de necesitățile tale precum și de condițiile în care va fi aplicată.
Spuma poliuretanică poate fi împărțită pe categorii în funcție de structura sa, existând spume cu structură de celule deschise și închise.
Când se folosește spuma poliuretanică cu structură de celule deschise? Ei bine, acest tip de spumă este recomandat atunci când se aplică la interior, pentru izolarea pereților și a acoperișului. Spuma poliuretanică cu structură de celule deschise garantează o foarte bună izolare fonică, o permeabilitate bună a vaporilor, așa că permite suprafeței izolate să respire. Chiar și prețul său se dovedește a fi ceva mai accesibil.
În ceea ce privește spuma poliuretanică cu celule închise, aceasta prezintă o rezistență superioară la umiditate, este rigidă și totodată are în general o rezistență foarte bună. Prin urmare, este recomandată aplicarea sa în exterior dar și la interior atunci când umiditatea este mare.
Cel mai adesea, spumele cu celule închise se folosesc pentru izolarea zidurilor de fundație, a pereților exterior, dar și a tavanelor, acoperișurilor și podelelor, ceea ce îți recomandăm să faci și tu.
Totodată, spuma poliuretanică mai poate fi diferențiată și în funcție de numărul de componente. În general vorbim despre spume poliuretanice cu una și cu două componente.
Spuma poliuretanică cu o singură componentă se folosește în general în încăperile care au mereu acces la o sursă de aer precum și în exterior. Iar asta deoarece necesită o umiditate mai mare pentru o uscare cât mai rapidă. În același timp, spuma poliuretanică cu două componente se usucă chimic, neavând nevoie de umiditate. Prin urmare, se recomandă aplicarea sa în locurile greu de accesat.
Mai mult decât atât, spuma poliuretanică mai poate fi grupată și în funcție de temperaturile exterioare la care va fi procesată. Practic, spuma poliuretanică poate fi de iarnă, de vară sau pentru tot parcursul anului, aceasta din urmă având o toleranță superioară la temperatură. Sfatul nostru este să consulți indicațiile producătorului pentru a putea aplica spuma poliuretanică în condiții optime, astfel încât avantajele acestui material să nu se piardă.
Acestea fiind prezentate, sperăm că sfaturile noastre pe care ți le-am pregătit împreună cu echipa de la IzoSun.ro ți-au fost de ajutor pentru alegerea soluției optime de izolare cu spumă poliuretanică.