17.8 C
București
marți, 29 septembrie

CCR amână dezbaterea Codului Penal pentru 24 octombrie, după reuniunea Comisiei de la Veneția

Curtea Constituțională a amânat pentru a treia oară dezbaterile pe Codul Penal, următorul termen fiind stabilit pentru 24 octombrie, informează stirileprotv.ro.

Până atunci, însă, Comisia de la Veneţia are pe ordinea de zi a şedinţei din 19 octombrie adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală din România.

În sesizarea către CCR, președintele Klaus Iohannis susține că dezbaterea și adoptarea de către Senat a proiectului care aduce modificări Codului Penal încalcă Constituția, în sensul că depășește termenul constituțional de 60 de zile stabilit pentru prima Cameră sesizată. Termenul se împlinea pe 16 iulie, însă inițiativa legislativă a fost adoptată pe 3 iulie de către Senat și pe 4 iulie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

La rândul lor, PNL, USR și PMP susțin că peste 30 de articole sunt neconstituţionale, printre care şi cel care referitor la abuzul în serviciu, cât şi abrogarea articolului privind neglijenţa în serviciu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW