4.1 C
București
luni, 1 martie

Ce cred fintech-urile despre directiva serviciilor de plată și open banking

Noua Directiva Europeana a Serviciilor de Plata (PSD2), adoptata in aceasta luna si in legislatia nationala, va democratiza piata de servicii financiar-bancare oferind sansa mai multor jucatori de a intra in competitie, ceea ce va duce la scaderea preturilor, potrivit unui sondaj online realizat de iSense Solutions la cererea NOCASH, la care au participat 25 dintre cele mai relevante fintech-uri locale.

Astfel, 96% dintre top managerii chestionati (la nivel de CEO), considera ca directiva PSD2 este un instrument benefic, prin care activitatea lor devine mult mai eficienta, iar 56% considera ca PSD2 contribuie la atragerea de noi clienti pe care nu ii puteau viza anterior.

Ca potentiala problema pe care PSD2 o poate ridica, un procent de 22% considera ca aceasta va necesita atragerea suplimentara de capital in vederea implementarii corecte.

De asemenea, avand in vedere faptul ca open banking este un concept promovat in directiva PSD2, 87% dintre companii considera ca open banking va conduce la democratizarea pietei de servicii financiar-bancare si va oferi sansa mai multor jucatori de a intra pe piata, ducand astfel la scaderea preturilor.

Mai mult, 78% considera ca bancile vor fi mai interesate de fintech-uri ca urmare a dezvoltarii conceptului de open banking.

„Deși reglementările bancare PSD2 sunt o obligativitate care stabilește câteva cerințe minimale pentru toți jucătorii din piață, noi o privim ca pe o oportunitate pe care băncile o pot folosi pentru a dezvolta noi modele de business prin care să interacționeze cu clienții. Ideea de Open Banking este în ADN-ul FintechOS și se regăsește în toate tehnologiile dezvoltate de noi. Vom discuta la Banking 4.0 despre beneficiile open banking și despre cum putem ajuta băncile să beneficieze de acest concept, dar vom aborda, de asemenea, și prejudecățile referitoare la tehnologia care „împiedică” evoluția băncilor”, a declarat Teodor Blidăruș, Co-Founder & CEO FintechOS.

Cum a fost realizat studiul

Concluziile au fost obtinute in jurma unui chestionar online la care au fost invitati sa raspunda top managerii celor mai relevante fintech-uri locale. Lista acestor fintech-uri participante la sondaj, acopera sase domenii de activitate: payments & wallets, personal finance, financial infrastructure, lending & crowdfunding, investments & wealth management, enablers.

Companiile participante: AlphaBlock, Allevo, Beez Software, Bewell Technologies, Druid, Finqware, Human Finance, iFactor, Instant Factoring IFN SA, Lendrise Marketplace, Maillon Fintech, Modex, Omnicredit, Oveit, Orbis Innovation SRL, Pago, Paybyface SRL, PitechPlus (Younify), SelfPay, Starbyte, Symphopay SRL, Traderion, ThinkOut SRL, TypingDNA, Volt Finance.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW