Ce diferențe există între pompele de uz casnic și cele industriale

Alegerea unei pompe de apă nu este o sarcină ușoară. Și, având în vedere că există multe tipuri pe piață, adesea facem greșeli atunci când optăm pentru o pompă sau alta.

Ai nevoie de o pompă de uz casnic sau de una de uz industrial? În prezent, există diverse tipuri de pompe de apade acest fel. Însă, înainte de a alege pompa potrivită pentru nevoile tale, trebuie să afli care sunt diferențele dintre ele. Astfel, vei înțelege cu mai mare ușurință de ce tip de pompă ai nevoie.

Tipuri de pompe de uz casnic

Clima noastră este în continuă schimbare. Apa înseamnă viață și nu putem supraviețui fără ea. Folosim pompe de apă pentru a extrage apa din sol, astfel încât să o putem folosi pentru băut, la treburile gospodărești din propria locuință, pentru irigarea grădinii etc. Pompele de uz casnic pe care le folosim în gospodărie pot fi împărțite în categorii precum:

  • Pompe centrifugale pentru apă;

Pompe submersibile pentru apă numite si pompe pentru extragerea apei din puțuri forate;

  • Pompe pentru ridicarea presiunii;
  1. Pompe centrifugale pentru apă

Aceste pompe folosesc forța centrifugă pentru a pompa apa și sunt acționate în principal de un motor electric. Contribuie la pomparea apei curate, fără impurități. Prin urmare, sunt utile pentru:

  • alimentarea cu apă a caselor,
  • pentru golirea rezervoarelor de apă,
  • pentru umplerea piscinei și
  • pentru irigarea grădinii.
  • Pompe submersibile

Al doilea tip de pompă de uz casnic este cea submersibilă, care poate fi scufundată sub apă. Este utilizată mai ales în puțuri forate și fântâni. Deoarece se află deja în apă, nu mai necesită amorsare.

Astfel de pompe sunt o opțiune potrivită pentru uz casnic și le găsești oricând pe stoc în magazinul online Pompesubmersibile.ro.

  • Pompe pentru ridicarea presiunii

 Pompele de acest gen sunt concepute pentru a ridica presiunea apei. Acesta este motivul pentru care sunt utilizate în principal în locuințele unde presiunea apei este scăzută. Rezervorul de presiune se conectează la unitatea de alimentare cu apă pentru a asigura o presiune constantă pe toate conductele. Astfel, aceste pompe sunt foarte potrivite pentru complexele rezidențiale.

DEBITELE pompate de pompele de uz casnic sunt mici si medii (1-4 mc/h) iar presiunile de asemenea mici si medii ( 1- 3 bari)

Tipuri de pompe industriale

Pompele industriale sunt proiectate să funcționeze mai mult decât pompele de apă de uz casnic, fiind perfecte pentru acest sector. Sunt, de asemenea, fabricate pentru a pompa apa, precum și o gamă largă de alte lichide.

 Există multe motive diferite pentru care în sectorul industrial se folosește o pompă de apă. De exemplu, pompele industriale sunt utilizate în mod regulat pentru a elimina excesul de apă de pe șantierele de construcții. Sunt utile și în zonele în care inundațiile sunt frecvente și apa existentă poate împiedica desfășurarea normală a activității.

De asemenea, , pompează apa în vederea realizării diferitelor procese de fabricație. De la procese de răcire și termice la procese miniere și energetice.

Pompele industriale (centrifuge, submersibile, etc) se caracterizeaza prin fiabilitate mai mare decat cele de uz casnic, sunt executate din materiale de calitate mai buna, etansari mai bune, in concluzie o durata de serviciu mai mare. 

DEBITELE vehiculate de aceste pompe sunt mari si foarte mari ( 5- 500 mc/h) iar PRESIUNILE ( inaltimea de pompare) sunt de asemenea mari : 2- 20 bari

Ținând cont de cele prezentate mai sus de ce tip de pompă ai nevoie? Care crezi că este cea mai potrivită pentru tine?

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW