Ce este un colecționar și ce anume poate colecționa

Colecționarea este un obicei de bază și străvechi al ființelor umane. Persoanele care colecționează sunt de obicei atente, îngrijite, organizate și chiar oarecum obsesive. Acesta din urmă poate fi motivul pentru care multe colecții devin o pasiune care durează o viață … cu toate implicațiile sale.

În general, pe un colecționar îl bucură foarte mult căutarea, procesul de a găsi acele lucruri unice sau inedite precum sunt diversele semințe de cannabis, fie acele lucruri foarte greu de găsit. De asemenea, pe acesta îl bucură și istoria din spatele fiecărui lucru din colecția sa.

La asta se adaugă alte caracteristici de tip psihologic, precum ordinea, alegerea după criteriile lor personale și prezentarea colecției.

Toate aceste caracteristici pot să nu apară în același timp, dar toate au tendința să apară de-a lungul vieții colecționarului, în proporții diferite.

Cunoscând aceste caracteristici, există câteva idei care trebuie evidențiate.

Colecționarea unor lucruri nu înseamnă acumulare. Un colecționar, pe lângă faptul că este atent și ordonat, își prezintă cu mândrie colecția în cercul său social. Acumularea lucrurilor fără vreo semnificație sau în mod haotiv este tipică psihopatologiilor precum sindromul Diogene.

Colecționarii sunt persoane îngrijite și, de asemenea, oarecum obsesive. Această obsesie poate fi exagerată fără a deveni o problemă psihologică și este legată și de ceea ce colectează. În plus, se stabilește o legătură la nivel psihologic cu obiectul, deoarece este ceva care este apreciat, iubit și răsfățat.

Pentru totdeauna și de toată lumea. În general, de obicei se începe colecționarea unor lucruri în copilărie și preadolescență, deoarece sunt perioade care se pretează la asta. 

Naturalist britanic David Attenborough afirmă că în timpul copilăriei noi, oamenii, colecționăm din instinct, deoarece identificarea și colecționarea sunt instincte de bază care au rădăcini în orice ființă umană. Și dacă nu se pierde din cauza unui motiv serios, acest instinct este menținut pe tot parcursul vieții. În plus, toți putem fi colecționari și, deși colecțiile pot fi condiționate de bani, spațiu sau timp, putem colecționa și obiecte care nu sunt foarte scumpe sau ocupă prea mult spațiu.

Colecționarii se bucură și împărtășesc bucuria. În plus față de bucuria pe care colecționarul o simte față de colecția sa, există și satisfacție (uneori mai mare) în a o arăta. Acest lucru creează o voință de socializare, deși uneori poate provoca și frustrare, deoarece nu toate spațiile sunt deschise colecționarilor privați.

Colecționarea este benefică din punct de vedere psihic din motive precum următoarele:

Este o activitate relaxantă, iar obținerea de lucruri noi este satisfăcătoare.

Colecționarul se bucură de fiecare când se uită la colecția sa frumoasă.

Colecționarul simte nevoia de a prețui și îngriji tot ceea ce colecționează.

Colecționarea ajută la tolerarea frustrării, deoarece nu totul poate fi întotdeauna realizat imediat.

Colecționarea ajută persoanele să devină mai răbdătoare. 

Colecționarului îi crește stima de sine când se uită la colecție sau o prezintă altor persoane.

Astfel, colecționarul ar putea fi definit drept acea persoană plină de viață, pasionată, constantă, atentă și ordonată, un pic obsesivă și căreia îi place să se bucure și să împărtășească.

Îți place să colecționezi lucruri inedite? Te regăsești în cele dezvăluite mai sus? Atunci îți dăm un pont. Colecționează semințe de cannabis. Achiziționarea de astfel de semințe în vederea colecționării și conservării unei genetici cât mai variate este permisă și legală.

Așadar, dacă vrei să colecționezi ceva aparte îți poți achiziționa semințe de cannabis produse de cei mai cunoscuți producători din lume, intrând în magazinul online Zonaverde.ro. Aici vei găsi o gamă variată de semințe de cannabis feminizate, 100% legale, care nu conțin THC, și NU sunt destinate cultivării. Magazinul Zonaverde.ro nu vinde semințe de cannabis decât în scopul colecționării.

În funcție de preferințe, poți opta pentru diferite pachete care conțin de la o sămânță până la 25 de semințe. Acestea sunt sigilate și ambalate de către producător, lucru care indică autenticitatea lor. Spor la colecționat îți dorim!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW