12.9 C
București
marți, 20 aprilie

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unor activităţi ale Arkema SA de către Trinseo SA

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Trinseo S.A. intenționează să preia activitățile de fabricare de polimetil metacrilic (PMMA) și metil metacrilat activ (MMA) deținute de Arkema S.A.

Trinseo S.A., înființată în conformitate cu legile din Luxemburg și listată la New York Stock Exchange, are un portofoliul de produse grupat în trei segmente: (i) materiale plastice, (ii) lianți din latex și (iii) cauciucuri sintetice. În România, grupul Trinseo este prezent prin furnizarea de lianți, TPE, materiale plastice, copolimeri, policarbonat, polistiren și cauciuc sintetic.

Arkema S.A., având sediul în Franța, este specializată în produse chimice și materiale avansate.

Activitățile comerciale, ce urmează a fi transferate către Trinseo S.A., se limitează la fabricarea și furnizarea a două produse: PMMA, care este furnizat ca rășină PMMA și foi PMMA, și MMA, utilizat la producerea de PMMA.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă prin fax, la nr. 021.405.45.08, prin e-mail la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr. 1, Casa Presei, corp D1, sector 1, Bucureşti, cod poştal 013701, Oficiul Poştal nr. 25, în termen de 20 zile de la data prezentului anunţ.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW