Ce ne spune lista invitaților la Summitul pentru democrație

Departamentul de stat american a dat recent publicității lista invitaților la „Summitul pentru Democrație”. Referitor la acesta, site-ul american Axios a arătat că lista „demonstrează haosul democrației în secolul XXI, precum și cel al relațiilor dintre SUA și partenerii lor”.

Steven Feldstein, cercetător în cadrul Programului Carnegie pentru Democrație, Conflict și Guvernare, a declarat că un număr de „țări democratice” au fost invitate doar pentru că fac parte din tabara anti-China și Rusia, chiar dacă în aceste state există grave probleme legate de corupție și infracționalitate.

Profesorul Antonio Santos Queiros, de la Universitatea din Lisabona, a arătat că secretul din spatele summitului este acela că SUA urmăresc slăbirea rolului ONU, pentru a-și menține hegemonia și pentru a impune cu forța ordinea și modelul democratic american la nivel mondial.

Un sondaj de opinie realizat de Pew Research arată că 57% dintre cei intervievați, pe plan mondial, și 72% dintre americani consideră că democrația SUA nu mai este un bun exemplu, fiind deja în faliment.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW