Ce părere au românii despre datorii? KRUK România te ajută să scapi ușor de datorii!

Majoritatea românilor au avut o datorie financiară cel puțin o dată în viață. Fie că vorbim despre sume mici sau mari pe care le-am împrumutat de la bănci, rude sau prieteni, datoriile se fac ușor și se plătesc greu.

În urma unor cercetări realizate de societatea de recuperare datorii KRUK România, 20% dintre români au declarat că au avut o datorie mai mare de 1.000 de lei în ultimii zece ani, în timp ce 31% au contractat un împrumut mai mare de 1.000 de lei.

Studiul de specialitate a scos la iveală faptul că doi din trei români au o datorie, iar în jumătate dintre cazuri aceasta depășește suma de 5.000 de lei. De asemenea, două treimi dintre persoanele care au credite au contractat datoria de la bănci, iar 20% de la rude.

Obiceiurile financiare ale românilor

Cercetarea sociologică “Obiceiurile financiare ale românilor” a fost realizată la sfârșitul anului 2018 de KRUK România și a analizat atitudinea față de bani și comportamentul financiar al consumatorului român.

Aproape trei sferturi dintre participanții la studiu au declarat că datoriile reprezintă una dintre cele mai importante surse de stres, de aceea trebuie plătite cât mai repede. Doar că, au mai afirmat mulți dintre aceștia, de multe ori, apar diverse blocaje care te împiedică să găsești metodele prin care poți să rezolvi rapid aceste provocări serioase reprezentate de restituirea sumelor de bani împrumutate sau chiar de achitarea facturilor curente.

Din păcate, românii nu au beneficiat de o educație financiară clară, așa cum se întâmplă în alte țări europene și în SUA, unde copiii sunt îndrumați să pună bani deoparte în mod constant și să muncească în vacanțe pentru a beneficia de un fond de economii.

Într-un climat economico-social precum acela din România actuală, nu e de mirare că multe persoane întâmpină dificultăți, după o vreme, în a-și achita restanțele.

Iar acest fapt duce de multe ori la situații stresante, cu atât mai mult cu cât, fiind vorba și de bărbați, aceștia cer cu multă greutate ajutor financiar din partea rudelor, prietenilor, încercând în primă fază să se descurce singuri. Unii încearcă să obțină de la angajatori împrumuturi sau măriri de salariu, sau își mai iau un job. Dacă însă nu reușeșc nici așa, ori pur și simplul contextul este de așa natură încât își pierd locul de muncă  sau veniturile lor sunt foarte mici, atunci apar problemele…

KRUK le poate veni în ajutor clienților săi cu planuri de plată eșalonată a datoriilor, ceea ce pe termen mediu și lung le poate readuce stima de sine, optimismul în privința viitorului financiar pe care înainte îl vedeau extrem de întunecat.

Cum să scapi ușor de datorii cu ajutorul KRUK

KRUK România este o companie de top pe piața locală de profil și companie membră a Grupului KRUK, liderul de piață al managementului creanțelor din zona Europei Centrale.

KRUK funcționează în România din anul 2007, în calitate de societate de recuperare a creditelor, care ajută persoanele cu dificultăți financiare să restituie mult mai ușor datoriile pe care le au la bănci sau la alte entităţi financiare non-bancare sau comerciale.

Persoanele fizice și juridice care apelează la serviciile KRUK beneficiază de cele mai viabile opțiuni de plată a datoriilor. Astfel, plata creditelor restante se face eșalonat, cu o rată lunară convenabilă, pe care persoana cu datorii să o poată achita în mod regulat, lună de lună.

Specialiștii KRUK discută cu fiecare client și stabilesc un plan de rambursare personalizat, care urmează să fie acceptat atât de KRUK, în calitate de societate recuperatoare, cât și de clientul debitor.

În baza acestui plan personalizat, clienții KRUK beneficiază de cele mai avantajoase rate de rambursare și totodată de protecția strictă a datelor cu caracter personal. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW