Tortul reprezinta un desert important pentru aniversari, nunti sau alte evenimente deosebite. Totusi, acesta nu poate fi pregatit fara ustensile specifice. De aceea, ai in primul rand nevoie de o forma de tort de cea mai buna calitate. Aceasta ii va oferi un aspect placut, fiind o solutie utila pentru orice tip de blat. Daca nu stii exact ce produs sa alegi din aceeasi categorie, ia in calcul sfaturile de mai jos!
Care material este mai bun?
Materialul utilizat pentru forma de tort va fi in general aluminiul. Acest lucru se intampla deoarece elementul reprezinta un conductor termic excelent. Formele de tort din sticla sunt mai putin calitative, motivul fiind faptul ca ajung fierbinti mai rapid. Drept urmare, produsele ce se prepara in interior au de multe ori marginile arse. O alta alternativa pe care o poti lua in calcul ar fi insa siliconul. Formele de acest gen ajuta partea de jos a tortului sa nu devina foarte coapta, iar pentru acelasi obiectiv ar fi necesar mai mult timp in cuptor. Siliconul este utilizat in special atunci cand vine vorba de torturi mici sau prajituri, fiind apreciat in patiserii. Datorita faptului ca e vorba de un material flexibil, indepartarea sa se poate face usor, odata ce desertul s-a racit.
Ce trebuie sa stii despre modelele tip trandafir?
Formele de tort care arata precum trandafirii au culoarea rosie si prezinta un diametru de 220mm. Acestea ajuta in prepararea produselor atat pentru persoana iubita, cat si pentru alte ocazii deosebite legate de genul feminin. Tortul ajunge sa aiba un design unic, care iese in evidenta si creeaza emotii chiar mai placute decat buchetul clasic sau aranjamentele sub forma de inima. In plus, poti utiliza zmeura sau capsuni pe deasupra pentru a crea mai mult impact vizual. Asigura-te doar ca dispui de o spatula pentru tort, care sa permita nivelarea si taierea uniforma.
Pe langa glazura de unt, o alta optiune in preparare ar fi frisca cea clasica. Aceasta trebuie insa sa aiba o consistenta cat mai tare si densa, pentru ca altfel s-ar putea ca rezultatul sa nu fie pe masura asteptarilor. Dupa ce are loc amestecul, este recomandat sa nu mai adaugi nimic pentru decor. In acest mod, tortul va avea un aspect viu si spectaculos, pastrand eleganta. Pentru un efect mai puternic, schimba culoarea cremei de la o nuanta inchisa la una pastelata si apoi la una deschisa.
Cum se poate utiliza forma de tort de tip inel?
Multe persoane opteaza pentru astfel de forme de tort, deoarece sunt deschise si temperatura ajunge sa fie distribuita mai bine. Suprafata pregatita devine mai plata, dar este necesar ca partea inferioara sa fie acoperita cu hartie de copt sau folie de aluminiu. Se va taia o bucata din acelasi material si apoi se va atasa inelul pe mijlocul acesteia. Ulterior, trebuie sa tii forma de tort cu mana stanga si apoi sa formezi marginile. Materialul se pliaza de mai multe ori, pana cand este distribuit corespunzator. In final, vei utiliza o tava de copt pentru a putea efectua modelarea. Formele de tip inel sunt apreciate inclusiv pentru prajituri, precum cheesecake sau tarte. De asemenea, unii oameni le aleg pentru torturile din inghetata. Odata ce desertul este gata, tot ce ai de facut este sa indepartezi produsul de pe margini si sa te bucuri de gust.
Ce avantaje ofera forma de blat clasica?
Forma pe care o utilizezi influenteaza aspectul exterior si chiar gustul aluatului, astfel incat ar fi bine sa te gandesti la ce decizie iei in functie de fiecare situatie. Multe torturi trebuie sa fie pufoase, fara sa aiba o crusta tare. In cazul in care nu stii exact ce ar fi mai potrivit, opteaza pentru o forma din tabla satinata cu fund detasabil. Materialul este unul usor si rezistent, prevenind in acelasi timp prinderea compozitiei pe peretii vasului. Diametrul de 260mm presupune faptul ca tortul rezultat va fi unul mare, pe care-l vei putea imparti cu mai multi dintre cei apropiati. Stratul antiadeziv din teflon va proteja suprafata, fiind recomandata doar spalarea manuala pentru intretinere. Materialul are culoarea argintie, ceea ce influenteaza caldura si o face sa devina doar partial reflectata. Astfel, aluatul nu ajunge sa fie foarte copt si gustul este unul mai proaspat.
In final, cand vine vorba de designul tavii, cea mai buna alegere este cea care iti aduce zambetul pe buze. Optiunea finala va tine doar de imaginatia personala si de ceea ce iti doresti de la acest produs.