Ce se întâmplă dacă nu folosești zilnic o cremă hidratantă

Rutina de înfrumusețare și de îngrijire a tenului este foarte importantă pentru numeroase doamne și domnișoare. Atunci când pielea ta se confruntă cu anumite imperfecțiuni, precum acneea, roșeața, tenul uscat sau deshidratat, este extrem de important să-i oferi produsele cosmetice și cremele potrivite în fiecare zi.

Dacă vrei să aflii de ce este important să folosești în rutina ta cotidiană cremele hidratante pentru zi, atunci citește în continuare și descoperă cum poți avea întotdeauna un ten tânăr și plin de viață!

Piele uscată și deshidratată

Deoarece pielea chipului tău este supusă la foarte mulți factori negativi externi, precum poluarea, vântul, frigul, praful, fumul, dar și factori interni, de pildă: stresul, oboseala, vârsta, alimentația nesănătoasă sau un stil de viață precar, aceasta are nevoie de protecție suplimentară.

Dacă nu vei folosi în rutina zilnică cremele de hidratare pentru ten, atunci pielea ta se va deshidrata, iar în perioada sezonului rece, pot apărea chiar fisuri și pete la nivelul chipului.

Apariția acneei

Chiar dacă ai un ten normal, cu tendințe de îngrășare sau acneic, este important să ții în frâu punctele negre, coșurile și alte imperfecțiuni de la nivelul feței. În cazul în care nu vei folosi constant o cremă hrănitoare pentru ten, atunci acneea va apărea sau situația actuală se va înrăutăți.

Apariția liniilor fine și a ridurilor

Fără o rutină echilibrată pentru piele, tenul tău va fi predispus la linii fine și la riduri chiar la o vârstă mai fragedă. Când pielea ta este deshidratată, atunci elasticitatea pielii se va diminua rapid. Totodată, fără a aplica o cremă hidratantă, chiar și cele mai mici linii fine se vor vedea mult mai pronunțat.

Contactul direct cu soarele

Majoritatea cremelor hidratante pentru față conțin cel puțin o cantitate mică de SPF în ele. Dacă omiți constant această parte a rutinei dimineții, atunci pielea ta va fi expusă la contactul direct cu soarele, ceea ce poate duce la foarte multe rezultate negative: de la deshidratarea tenului, la bronzarea excesivă a feței, apariția petelor sau chiar alte boli de piele.

Fondul de ten mosaic

Aplicarea machiajului pe un ten deshidratat, uscat, plin de imperfecțiuni: acnee, riduri sau roșeață, fără ca acesta să fie hidratat constant, nu se va putea fixa pe piele. Există posibilitatea ca baza de machiaj, fondul de ten sau pudra să se „spargă”, lăsând urme inestetice make-up-ului. Datorită folosirii unei creme, aceste produse se vor întinde și rezista perioade mai lungi de timp.

Senzație de mâncărime 

Deoarece pielea ta nu va mai fi la fel de elastică, vei simți des o senzație puternică de mâncărime. Aceasta poate persista o zi întreagă, sau chiar o perioadă mai lungă dacă nu începi o rutină de hrănire și de hidratare a tenului. 

Vei pierde un strat de protecție

Dacă nu vei folosi constant o cremă de hidratare pentru tenul tău, atunci nu vei mai putea beneficia de aceeași protecție împotriva mediului exterior. Multe ingrediente ce fac parte din compoziția unei creme de zi protejează pielea pentru întreaga perioadă de activități.

Deoarece acum cunoști dezavantajele nefolosirii unei creme hidratante de zi pentru rutina ta cotidiană, încearcă să ai grijă de tenul tău. Ferește-l de contactul direct cu soarele, de factorii externi și interni negativi și de imperfecțiunile aferente tipului de ten pe care-l ai.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW