„Florile artificiale îți atrag atentia? Aici iți spunem despre avantajele lor, cum să le alegi, cum să le îngrijești și cum să le integrezi în decorul tău.”
Plantele și florile artificiale sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să-și înverzească spațiile, dar nu au timp să acorde plantelor vii toată îngrijirea de care au nevoie. Alternativele pe care aceste plante le ofera in materie de decor sunt nelimitate, așa că nu ezitați să le alegeți atunci când vine vorba de a da viața locuinței tale.
Pe lângă faptul că sunt rezistente și au o durată mare de viață, unul dintre avantajele acestui tip de plante este diversitatea pe care o gasești pe piață. Puteți găsi flori artificiale pentru a vă crea propriul aranjament floral sau puteți găsi flori și plante în ghivece umplute cu granule de polistiren acoperite cu lut, pietriș sau cuarț. Prețul va varia in funcție de model.
Când vine vorba de flori și plante artificiale, idealul este să eviți combinarea a mai mult de trei culori in aranjamente și să încerci să le organizezi dupa un stil (țară, minimalist etc.). Evită să le cumperi pe cele care au picături de rășină pe petalele sau frunzele plantei, acest detaliu este neelegant și dacă ideea ta este să le faci să pară cât mai naturale, acele picături te vor da deoparte. Dacă investiți în flori parfumate, nu neglijați calitatea acestora, asigurați-vă că nu este o aromă hărțuitoare.
Florile artificiale precum orhideele, crinii, floarea soarelui sau lalelele sunt o alegere excelentă pentru o vază solitară. Pentru a alcătui un buchet puteți alege să combinați florile cu frunziș artificial.
La ce să fii atent când cumperi flori artificiale
În primul rând, ar trebui să te uiți la materialul din care sunt făcute; Pot fi realizate din material textil, plastic, latex, fibre sintetice sau poliuretan. Pentru a obține un aspect foarte natural, producătorii combină materiale precum mătasea și latexul. Există și plante semi-naturale care au tulpina naturală uscată.
Al doilea lucru este să verificați calitatea florii sau plantei, pentru a face acest lucru, trageți cu grijă de un capăt al frunzei sau de centrul florii, astfel vă veți asigura că este bine atașat. Dacă tulpina are o structură metalică, va rezista mult mai mult și va fi mult mai ușor să-i aranjezi frunzele.
In final, tine cont de locul in care urmeaza sa le asezi. Daca este pentru interioare, alege flori cu frunze de latex sau tesaturi ale caror culori tind sa se deterioreze din cauza soarelui; Daca este pentru exterior, opteaza pentru flori si plante din plastic.
Cum să ai grijă de ele?
Deși florile și plantele artificiale nu implică dificultăți majore în îngrijirea lor, ele necesită întreținere pentru a-și menține aspectul. Cel mai important lucru este că îndepărtați praful acumulat, frunză cu frunză, o dată pe săptămână, cu ajutorul unui pămătuf.
Dacă nu ai timp suficient, o poți face cu un uscător de păr în modul rece. Dacă petalele sau frunzele sunt foarte murdare, puteți folosi apă cu săpu. Dacă alegeți material de calitate și le curățați frecvent, florile și plantele artificiale pot rezista până la zece ani.