Din ce în ce mai mulți oameni au început să prefere produsele cât mai naturale și să le consume în detrimentul celor din import. Și la fel de mulți au ales chiar să le cultive ei înșiși pentru a se asigura că ele sunt într-adevăr naturale.
Pe lângă produse sănătoase și alimentație curată, grădinăritul are foarte multe beneficii și nu ai nevoie de o suprafață foarte mare pentru a planta chiar și câteva flori, straturi sau pomi.
Poți alege chiar și varianta unei mici sere pentru a te bucura de beneficiile și gustul delicios al legumelor din propria grădină. Dar poți alege să rămâi și doar la plantarea florilor.
Indiferent care este opțiunea ta, iată care sunt cele mai de bază unelte agricole de care ai nevoie pentru a-ți crea propria grădină, chiar în curtea ta.
Furtun pentru apă.
Înainte de a achiziționa orice altă unealtă de grădinărit asigură-te că ai cu ce să uzi grădina. Dacă locul în care vei planta nu are acces la apă sau este sub forma unei sere, atunci cu siguranță vei avea nevoie de apă prin furtun trasă de la o altă sursă.
Ține cont ca atunci când alegi furtunul acesta să fie rezistent și totuși ușor de manevrat.
Duză reglabilă
Acum că ai găsit furtunul potrivit ai nevoie de o duză pentru reglarea presiunii apei. Acest lucru este extrem de important mai ales atunci când vrei să uzi flori sau lăstari cruzi.
Alege duze cu capăt rotativ pentru a evita să rupi furtunul datorită utilizărilor multiple.
Stropitoare.
În cazul în care grădina ta nu este foarte mare sau nu ai neapărat nevoie de o cantitate mare de apă pentru a achiziționa un furtun, te poți folosi de o stropitoare.
În același timp stropitoarea este mult mai delicată cu plantele precum florile sau cu cele tinere.
Un alt beneficiu al utilizării stropitorii este faptul că presiunea apei nu este la fel de mare ca cea a unui furtun și nu vei stropi acolo unde nu este nevoie. În plus, aici poți amesteca îngrășământ pe care îți dorești să îl aplici doar pentru anumite plante.
Răsaduri, seminte sau bulbi
După ce te-ai hotărât ce vrei să crească î grădina ta, te-ai asigurat că vei avea și cum să o uzi, acum este timpul să alegi răsadurile, semințele sau bulbii pe care îi vei planta.
În cazul în care vrei să achiziționezi semințe, informează-te dacă acestea pot fi plantate direct în grădină sau au nevoie de un spațiu mai mic și mai ferit înainte de a fi plantate direct în grădină.
Mănuși de grădină
Necesitatea folosirii unor mănuși nu se reuzmă doar la a nu-ți murdări mâinile atunci când grădinărești ci te poate feri de intepaturile anumitor plante sau chiar ale unor așchii sau lemne care se pot găsi în pământ.
În același timp folosirea mănușilor facilitează prinderea și susținerea anumitor unelte pentru grădinărit și chiar a sacilor grei.
Sapă și lopată.
Pentru a începe să ai propria grădină nu ai nevoie de extrem de multe sculte, însă pentru a putea să ai grijă de ea așa cum se cuvine, o sapă și o lopată îți vor fi de folos, indiferent de dimensiunea lor.
Sapa o poți folosi atât la plantare, la nivelarea solului cât și la împrăștierea îngrășământului.
Lopata o poți folosi pentru a muta pământul sau a aduna resturile sau gunoiul mai ușor.
Greblă
Pământul are nevoie să respire si să fie aerisit. De multe ori acesta poate deveni compact din cauza deshidratării sau a vântului și vei avea nevoie de o greblă pentru a-l întoarce. Acest lucru este valabil chiar și pentru pământul din ghivece.
Te poți folosi de greblă și pentru a aduna frunzele uscate.
Roabă
Probabil o unealtă ceva mai costisitoare, însă foarte utilă dacă ai o grădină mai mare.
Dacă ai nevoie să transporți saci grei sau pământ dintr-o parte în alta, o roabă îți va fi de mare folos. În acest fel te asiguri că îți menții spatele sănătos și nu îl suprasoliciti. astfel grădinăritul va fi mereu, o plăcere.
Insecticid
Indiferent de ce ai ales să plantezi în grădină este bine să știi că atât plantele cât și florile pot fi atacate de anumite insecte care pot dăuna.
Așadar nu uita să ai la îndemână soluții pentru combaterea dăunătorilor în funcție de ceea ce ai plantat.