Fie ca tocmai ati negociat cu succes sau fara succes, este important sa incepeti deja sa va ganditi la urmatoarea negociere salariala, astfel incat sa va puteti pregati pentru succes. Ce trebuie sa stii in cazul in care tocmai ai obtinut o marire de salariu?
Pentru a cunoaste situatia dvs. financiara exacta a salariului net, brut si a contributiilor catre stat poti face simulari pe site-ul calcul salariu net.
Responsabilitatile tale vor creste
Daca cresterea salariului a venit si cu un nou titlu de post, aceasta este mai mult o promovare decat o negociere a salariului net. Dar chiar daca aveti in continuare acelasi loc de munca, responsabilitatile dvs. ar putea creste in continuare daca vi se va acorda o crestere salariala. Deoarece ati intensificat si ati aratat valoarea dvs., va trebui sa demonstrati ca ati avut dreptate in legatura cu meritarea unui salariu departe de salariul minim pe economie inregistrat in Romania.
Managerul dvs. asteapta mai mult din partea dvs. acum, indiferent daca salariul dvs. mai mare a venit cu modificari ale responsabilitatilor sau nu, si depasirea asteptarilor ridicate este importanta pentru a obtine urmatoarea crestere sau promovare.
Daca nu ati primit ceva in scris, asigurati-va ca ati primit o scrisoare sau un e-mail de la managerul dvs. cu detaliile noului rol, subliniind ceea ce se asteapta. Cel mai important, asigurati-va ca stiti cand se schimba jobul dvs. indiferent daca este imediat sau la inceputul trimestrului urmator.
Pe masura ce reveniti la locul de munca dupa negociere, s-ar putea ca managerul sa aiba mai multa incredere in dvs. sau sa va ceara opinia pentru decizii importante. Practic, greutatea deciziilor pe care le luati si ajuta firma sa obtinuta rezultate din ce in ce mai bune este in egala masura apreciata de managerul dvs. si de asemenea veti fi rasplatit pe masura performantei obtinute.
Negocierile salariale pot fi dificile, dar atunci cand aveti o discutie reusita, aceasta trimite cel putin doua mesaje pozitive. Primul este ca aveti planuri sa ramaneti in companie pentru o vreme, ceea ce este un semn bun pentru orice lider. Al doilea este ca sunteti o persoana care se concentreaza pe valoarea muncii pe care o fac si seful tau va respecta munca si efortul oferindu-ti un salariu net mai mare.
Nu ai terminat negocierile
Dupa o negociere salariala, este important sa stim ca nu a fost ultima. Jobul tau ar putea deveni mai greu daca vei ajunge sa iti asumi noi responsabilitati sau s-ar putea sa fii promovat anul viitor.
Se pot intampla multe in urmatorul an sau doi, deci este important sa va asigurati in mod constant ca sunteti platit in mod echitabil pentru cantitatea de munca pe care o faceti.