1.2 C
București
duminică, 7 martie

Cea de-a patra ediţie a VeteRUN – duminică, între orele 10.00 şi 13.00

Cea de-a şasea ediţie a crosului veteranilor de război – VeteRUN – se desfăşoară duminică, în Bucureşti, între orele 10,00 şi 13,00, pe traseul Parcul Herăstrău (parcarea Pavilionul H), şoseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Constantin Prezan – Şoseaua Kiseleff, informează Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), constituirea grupelor de participanţi se va face în parcarea Parcului Herăstrău (în zona Pavilionul H), unde va fi organizată şi o expoziţie de tehnică militară.

La întrecerea sportivă vor lua parte copii legitimaţi la Clubul Sportiv al Armatei “Steaua”, elevi de la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, militari care au participat la misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulţi care doresc să-i onoreze pe veteranii de război.

“Competiţia, organizată în parteneriat cu Primăria sectorului 1 şi cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, este o mişcare populară prin care cetăţenii, alături de militari ai Armatei României, îşi pot arăta respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi în urma participării la cel de-Al Doilea Război Mondial”, precizează reprezentanţii ministerului.

La ora 10,00, va fi dat startul crosului pentru persoanele cu deficienţe locomotorii care se deplasează în fotolii rulante.

Crosul adulţilor va avea loc de la ora 10,15, iar Crosul adolescenţilor – de la ora 10,20. În cadrul probei Crosul copiilor, cei cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani vor alerga de la ora 10,25, iar de la ora 10,30 – cei cu vârste între 7 şi 10 ani.

Vor fi premiaţi participanţii care se clasează pe primele trei locuri la categoria lor de vârstă şi de gen.

„În cadrul evenimentului, militarii Batalionului 2 Infanterie ‘Călugăreni’ şi ai Batalionului 495 Paraşutişti ‘Căpitan Ştefan Soverth’ vor alerga şi pentru camaradul lor, caporalul Marius Bunget, care luptă pentru viaţa copilului său în vârstă de 3 ani, Darius Ştefan Bunget, diagnosticat cu o tumoare malignă a ţesutului conjunctiv şi alte ţesuturi moi ale bazinului”, mai arată sursa citată, conform Agerpres.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW