12.9 C
București
marți, 20 aprilie

Ambasadorul României la ONU, pledoarie pentru promovarea dialogului interreligios și intercultural

Reprezentantul permanent al României la ONU, ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut vineri, 3 mai 2019, în calitate de preşedinte al Grupului Est-european pentru luna în curs, o intervenţie în plenul Adunării Generale a ONU, la evenimentul de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din Sri Lanka, care au avut loc în ziua celebrării Paştelui Catolic.

Ambasadorul român a transmis condoleanţe poporului din Sri Lanka, a condamnat actele atroce desfășurate în cea mai sfântă zi pentru creștinii din această ţară și a făcut apel la realizarea actului de justiție.

Ion I. Jinga a pledat pentru promovarea dialogului interreligios și intercultural, pentru incluziune și toleranță, subliniind rolul educației în respectarea diversităţii și depăşirea diviziunilor create de ignoranță și ură.

A apreciat că toate statele membre ONU trebuie să aibă ca prioritate combaterea rasismului, xenofobiei, radicalismului și extremismului violent care alimentează terorismul, precum şi pedepsirea persoanelor responsabile de comiterea de acte teroriste: „Recrudescenţa actelor teroriste motivate religios este mai mult decât îngrijorătoare. Atacurile recente împotriva unor biserici, moschei şi sinagogi au şocat întreaga umanitate şi se adaugă unei liste deja prea lungi. Credincioşii din toate cultele se regăsesc într-un cerc al terorii, ameninţării, negării drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale. Această situaţie nu poate să rămână fără răspuns!”, a afirmat diplomatul român.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW