15.2 C
București
joi, 22 aprilie

Cele mai bune dotări pentru un automobil eficient

Mașinile moderne sunt echipate cu diverse dotări și gadgeturi care să sporească siguranța pasagerilor, confortul la volan și performanțele în trafic. Atunci când alegi o mașină nouă sau second hand există câteva echipamente și accesorii auto de care trebuie neapărat să ții cont, pentru o calitate adecvată.

Iată care sunt cele mai bune dotări pentru un automobil eficient, pe care să-l folosești cât mai multă vreme, în cele mai bune condiții:

ABS și ESP

ABS (Anti-lock Braking System) este o componentă activă integrată în sistemul de frânare al mașinii, care se activează în situații neprevăzute și previne blocarea totală a roților.

Acest sistem de asistare la frânarea de urgență este indispensabil atunci când șoferul frânează brusc pentru evitarea unui obstacol, în condiții de vreme nefavorabilă (ploaie sau polei) sau în alte situații neprevăzute, care necesită frânarea bruscă și rapidă.

Verifică dotările ABS de pe mașina ta și asigură-te că sunt complete și funcționale. Sistemul de frânare ABS este format din 4 senzori ABS, câte unul pe fiecare roată, modulator sau pompă ABS, și modul de control ABS.

Sistemul ESP (Electronic Stability Program) menține stabilitatea și manevrabilitatea mașinii, previne alunecarea și deraparea acesteia. ESP utilizează funcția ABS care păstrează roțile mașinii în contact cu solul la frânare, plus TCS (Traction Control System) pentru reglarea tracțiunii, ca să asigure stabilitatea pe calea de rulare.  

Cauciucuri de calitate

Pentru ca mașina ta să funcționeze în condiții optime, indiferent de vreme, trebuie să incluzi în dotările obligatorii cauciucuri de calitate, cu anvelope rezistente și jante tablă sau oțel, care să garanteze siguranță în trafic și condiții superioare de exploatare a automobilului.

Alege produse premium, pentru că astfel reduci consumul, atenuezi zgomotele și  vibraţiile, conduci cu plăcere o mașină silențioasă și fiabilă, iar riscurile sunt diminuate, pentru că prin cauciucuri de calitate poți să  reduci distanţa de frânare şi cu 25%.

Instalație de aer condiționat

Climatizarea este importantă pentru confortul în interiorul mașinii, dar și pentru păstrarea unei temperaturi optime a componentelor auto. Verifică în mod regulat starea de funcționare a instalației de aer condiționat, iar la cumpărarea unui automobil nou alege modele performante de climatizare, care să asigure rapid un regim termic confortabil. 

Poți să adaugi purificatoare de aer pentru habitaclu, ca să fie eliminate impuritățile acumulate din cauza poluării și să sporești confortul în interiorul mașinii, mai ales dacă pornești la drum lung.

Senzori de parcare

Printre cele mai bune dotări pentru automobile se află și sistemul de senzori de parcare, care avertizează dacă te apropii prea mult de mașini sau alte obstacole, atunci când parchezi în spații înguste sau aglomerate.

În condițiile în care găsirea unui loc de parcare este tot mai dificilă, cu ajutorul unor senzori performanți vei reuși să reduci timpul de parcare și să diminuezi riscul de zgâriere, lovire sau tamponare a mașinii.

Poți să alegi doar senzori pentru spatele mașinii, sau să optezi pentru sistem complet senzori de parcare față-spate, cu afișaj led și difuzoare, ca să-ți asiguri un nivel sporit de siguranță.

Adaptor comenzi volan

Un automobil eficient trebuie să garanteze siguranță și confort, așa că alege modele auto care au instalate comenzi pe volan sau montează un adaptor comenzi volan.

Astfel controlul volumului audio sau setările computerului de bord nu mai necesită ridicarea mâinilor de pe volan, așa că poți să te concentrezi la drum și să reduci oboseala atunci când parcurgi distanțe mari, de sute de kilometri.

Alege cele mai bune dotări pentru mașina ta, pentru ca experiența la volan să fie sigură, confortabilă și să beneficiezi de tehnologiile de ultimă oră în domeniul auto.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW