11.8 C
București
joi, 6 mai

Cele mai bune tipuri de materiale pentru mobilierul de grădină

Rolul mobilierului de grădină este, în egală măsură, practic, dar și decorativ, dedicat scopului căruia îi este destinat și în același timp îmbunătățind aspectul grădinii. Spre deosebire de cel din casă, mobilierul pentru grădină este destinat utilizării la exterior, astfel că trebuie să fie realizat din materiale cu proprietăți speciale, care să le facă rezistente la intemperii și la variațiile de temperatură.

De aceea, atunci când alegi mobilierul de grădină, ține cont și de calitățile materialului din care este realizat. Cele mai bune variante? În articolul de mai jos:

Metalul

Când vine vorba de rezistență, metalul este un material care nu are egal, motiv pentru care este folosit, de sute de ani, pentru realizarea de mobilier și decorațiuni pentru exterior. Datorită tradiției sale îndelungate, piesele din metal conferă grădinii un aspect clasic. Acestea arată foarte bine, însă, sunt dificil de mutat dintr-un loc în altul, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalele dezavantaje. Dacă este amplasat în spațiu deschis, mobilierul din metal trebuie mutat într-o zonă mai protejată în sezonul rece, pentru a-l feri de rugină, fiind necesar să fie tratat și cu substanțe speciale în acest scop.

O alternativă mai convenabilă pentru mobilierul din fier este cel din aluminiu, mai ușor și mai rezistent la rugină. În acest caz, va trebui să aloci un buget ceva mai generos, pentru că mobilierul din aluminiu este mai scump.

Plasticul

Deși este cel mai ieftin material, plasticul are numeroase calități care îl recomandă pentru mobilierul de grădină. Piesele din plastic sunt ușoare și pot fi mutate fără efort dintr-un loc în altul, astfel că permit reamenajarea grădinii în funcție de preferințe. O altă calitate a plasticului este rezistența la umezeală, fiind și foarte ușor de curățat. De asemenea, plasticul este un material care se poate modela într-o mare varietate de forme, permițând și o paletă largă de culori, care se pot asorta la orice.

Dacă ești o persoană preocupată de sănătatea mediului înconjurător, poți cumpăra mobilier fabricat din plastic obținut prin reciclarea PET-urilor, calitățile fiind aceleași.

Răchita

Piesele din răchită se pretează pentru zonele de relaxare acoperite, cum ar fi o terasă sau un foișor construit în grădină. Acest lucru este necesar pentru că răchita este sensibilă la umezeală și nici expunerea prelungită la razele soarelui nu îi face foarte bine. Fotoliile și mesele din răchită sunt foarte practice și comode, au o greutate redusă și sunt ușor de curățat. Dacă ții neapărat să ai astfel de mobilier și în zonele expuse din grădină, există tipuri de răchită cu un grad mai ridicat de rezistență la umezeală, căldură sau temperaturi scăzute.   

 Lemnul

Din această enumerare nu putea lipsi lemnul, materialul cel mai potrivit cadrului natural oferit de grădină. Cu un grad sporit de rezistență, lemnul este, însă, vulnerabil la umezeală, astfel că necesită aplicarea unor substanțe care să-l protejeze.

Un tip de lemn care nu necesită tratament chimic împotriva umezelii este cedrul, care secretă un ulei ce asigură o protecție naturală a suprafețelor. De asemenea, cedrul ține la distanță și insectele, fapt ce constituie un alt argument ce îl recomandă pentru mobilierul de grădină.

Paleții

Soluție originală și foarte practică, paleții pot fi procurați la prețuri modice sau chiar gratis de la firmele care nu mai au nevoie de ei. Din paleți poți realiza măsuțe și bănci, pe care e suficient să arunci câteva perne moi pentru a te bucura de maximul de confort.

Indiferent de materialul ales, mobilierul de grădină are nevoie de îngrijiri specifice, ca să te bucuri de el cât mai mult timp, așa că nu trebuie să neglijezi acest aspect.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW