2.4 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

5 produse de care ai nevoie dacă eşti un gamer adevărat

Pentru gamerii adevăraţi, pe lângă sistemul performant, experienţa supremă este dată de accesoriile pe care le folosesc. Acestea trebuie să fie întotdeauna cele mai noi şi cele mai bune. De la mouse până la scaunul de gaming, totul contează atunci când pasiunea pentru jocuri îţi guvernează viaţa de zi cu zi. Iată cele mai importante 5 accesorii fără de care niciun gamer de profesie nu poate ieşi în lume.

1. Mouse-ul

Indiferent pe ce te joci, desktop sau laptop, un mouse performant este absolut necesar pentru o sesiune de gaming reuşită. Modelele create pentru jocuri video au butoane suplimentare, programabile, o formă specială, ergonomică şi sunt în general luminate cu LED-uri care-şi schimbă culoarea în anumite situaţii. Poţi alege un mouse cu fir sau unul wireless, fiecare prezintă avantaje şi dezavantaje. Cel cu fir îţi va limita oarecum mişcările sau distanţa la care poţi sta faţă de calculator, ori faţă de ecranul pe care te joci. Cel cu baterii te poate lăsa când ţi-e lumea mai dragă şi va trebui mereu să cumperi baterii sau să îi încarci acumulatorul. Caută un mouse cu un indice IPS (inch per second) cât mai mare care te va ajuta în cazul mişcărilor ample şi rapide şi cu DPI (dots per inch) ajustabil pentru acurateţe sporită.

2. Tastatura

Şi tastatura poate fi cu sau fără fir, cu aceleaşi dezavantaje privind mobilitatea şi autonomia. Este adevărat că preţul unei tastaturi wireless este sensibil mai mare, dar acest device nu te va ţine legat de unitatea centrală a desktopului. Când alegi o tastatură pentru gaming trebuie să fi atent la mecanismul ei şi la “pooling rate”. Cu cât este mai mare, cu atât determină o viteză de răspuns mai bună. Nu în ultimul rând, dacă te joci mai mult noaptea, funcţia de iluminare se va dovedi foarte utilă.

3. Ochelarii

Lumina pe care o emit ecranele monitoarelor poate deveni deranjantă, iar pe termen lung ne poate pune sănătatea în pericol. Ochelarii de gaming previn durerile de cap şi senzaţia de oboseală cauzate de expunerea îndelungată a ochilor la lumină artificială. Este indicată achiziţionarea unei perechi de calitate, cu ramă uşoară şi durabilă, cu factor de protecţie minim UV400 şi care filtrează spectrul de lumină albastră, chiar dacă preţul nu este unul prea prietenos cu buzunarul. Când e vorba de sănătate, este bine să nu facem economie şi să nu alegem produse de o calitate îndoielnică.

4. Căştile

Fără sunet jocurile sunt mult mai triste. Dar nici să foloseşti nişte boxe puternice nu e prea bine, mai ales pentru vecini. Soluţia de compromis sunt căştile de gaming care oferă un sunet excelent, fără a-i deranja pe cei din jur. Pentru că le vei folosi timp îndelungat acestea trebuie să fie confortabile, ajustabile pe dimensiunea capului, să nu preseze prea tare urechile şi să nu fie grele sau voluminoase. Pe lângă microfon, o necesitate în jocul de echipă, căstile moderne dispun de funcţia force feedback, care te avertizează prin vibraţii în momentele importante din joc, sunet surround pentru a te simţi cu adevărat în mijlocul acţiunii, noise cancelling şi conectivitate Bluetooth sau wireless. Toate acestea costă în plus şi, dacă eşti constrâns de buget, poţi alege nişte căşti mai… clasice, stereo şi cu fir.

5. Scaunul de gaming

Dintre toate accesoriile pentru jocuri, cel mai bine te scoate în evidenţă un scaun de gaming performant. Acesta este special conceput pentru confortul utilizatorului, în condiţii de utilizare îndelungată: spătar reglabil, bază solidă cu roţi de calitate, perne lombare şi pentru cap reglabile/detaşabile, braţe laterale ajustabile şi suport pentru picioare extensibil. Cele mai scumpe variante sunt realizate după modelul scaunelor auto din maşinile de curse, sunt ergonomice, realizate din material textil sau din piele, ventilate pentru a preveni transpiraţia, au boxe integrate pentru o experienţă cât mai intensă şi sunt echipate chiar şi cu funcţia force feedback.

Evident, acestea sunt doar cele mai importante accesorii pe care orice gamer adevărat le preţuieşte şi le pune la loc de cinste. Pe lângă ele poţi folosi multe altele, orice te face să te simţi mai bine şi mai confortabil atunci când te joci, singur sau în multiplayer. Dar un lucru este sigur: dacă vrei un sistem complet şi performant, care să te scoată din mulţime, fără să faci rabat la calitate, trebuie să dispui de un buget serios.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW