Cum să alegi un fotograf de nuntă

Nunta este unul dintre cele mai frumoase momente din viața fiecărui cuplu, iar organizarea unui asemenea eveniment necesită timp, atenție și multă răbdare. Trebuie să alegi restaurantul, să faci lista de invitați, să decizi meniul și să pregătești decorul. Însă, pe lângă toate aceste pregătiri, trebuie să alegi și un fotograf profesionist, care să surprindă cele mai frumoase momente. Fiecare fotografie va fi o amintire minunată, pe care o vei păstra toată viața, așa că este important cum alegi profesionistul potrivit pentru nunta ta. Ține cont de stilul acestuia, de prețurile serviciilor sale, dar și de calitatea fotografiilor. Pentru a-ți fi mai ușor să alegi un fotograf de nuntă, iată detaliile pe care trebuie să le iei în calcul.

Verifică portofoliul fotografului

Cu siguranță ai admirat sute de fotografii de nuntă pe Pinterest sau Instagram și, probabil, îți dorești un album de poveste, cu imagini memorabile de la nunta ta. Așa că, înainte de a-ți alege fotograful de nuntă, asigură-te că ai verificat mai multe portofolii ale fotografilor din orașul tău. Fiecare are propriul stil și o viziune personală asupra evenimentului, așa că asigură-te că sunteți pe aceeași lungime de undă, ca să te bucuri de niște fotografii pe măsură.

Cum vor fi editate fotografiile

Fotografiile de nuntă sunt, de obicei, editate înainte de a fi adăugate într-un album, așa că este necesar să porți o discuție pe această temă cu fotograful, înainte de a-l angaja. De multe ori, fotografiile sunt editate într-un mod exagerat, lucru care poate fi deranjant, sau, în anumite cazuri, editate superficial, iar rezultatul este dezamăgitor.

Personalitatea fotografului

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este personalitatea fotografului. Chiar dacă acesta folosește cele mai bune aparate foto și face fotografii superbe, atitudinea lui contează extrem de mult. Dacă nu te vei simți confortabil în prezența lui sau dacă nu vei fi de acord cu ideile sale, s-ar putea ca întreaga ședință foto să fie un chin, iar experiența să nu fie deloc plăcută.

Prețul fotografiilor

În cazul fotografiilor de nuntă, calitatea este, de cele mai multe ori, direct proporțională cu prețul serviciilor prestate. Mai exact, fotografiile de nuntă fabuloase au prețuri destul de ridicate, în schimb, fotografiile mai simple, realizate de fotografi amatori, au prețuri mai mici. Multe cupluri preferă să investească, uneori, chiar și jumătate din bugetul de nuntă în serviciile prestate de fotografi, pentru a se asigura că vor rămâne cu amintiri frumoase, după eveniment.

Recenziile altor clienți

Înainte de a angaja un fotograf pentru nuntă, ar fi indicat să verifici și recenziile clienților mai vechi, pentru a afla părerea acestora despre serviciile prestate. Pe site-ul fotografului sau pe pagina acestuia de Facebook, vei găsi cu siguranță comentarii legate de activitatea sa, așa că îți vei putea forma o idee despre acesta. De asemenea, este important și modul în care fotograful interacționează cu toți clienții săi, cât de repede răspunde la e-mailuri, cât de deschis este la sugestiile tale, etc.

Încearcă să alegi fotograful pentru nuntă pe bază de recomandări de la prieteni, de portofoliul acestuia, dar și de raportul calitate-preț. Discută cu el cât mai sincer despre ceea ce îți dorești, spune-i, de la început, care sunt ideile tale și încearcă să vezi care este viziunea acestuia. De asemenea, este indicat să te întâlnești cu fotograful înainte de nuntă, ca să discuți din timp toate detaliile și ca să te asiguri că este liber în ziua evenimentului.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW