7.5 C
București
marți, 20 octombrie

Cele mai frecvente 5 probleme de sănătate intalnite la bărbații de peste 50 de ani

Problemele de sănătate sunt inevitabile odata cu îmbătrânirea. Bărbații de peste 50 de ani sunt mai expuși riscului anumitor boli decât femeile. Potrivit experților care au monitorizat situația a 5.700 de bărbați, acestia au constatat că incidența unor afecțiuni este mai mare după varsta de 50 de ani.

Cele mai frecvente 5 probleme:

Cancerul de prostată

Bărbații de peste 50 de ani au un risc crescut cu 40% de a dezvolta cancer de prostată, potrivit Societății Naționale a Cancerului. Prostata este glanda situată lângă vezica fiind responsabila de sanatatea sexuala a barbatilor. Afectiuni precum hiperplazia benignă de prostată sunt rare la bărbații mai tineri, insa pericolul crește odată cu inaintarea in vârsta. Există, de asemenea, alți factori care pot provoca cancer de prostată la bărbați: alimentele grase, vasectomia și activitatea sexuală. O vizita la medic poate ajuta la diagnosticarea precoce a acestui pericol pentru sănătate.

Boala coronariană

Barbatii au un risc cu 40% mai mare de a dezvolta boli de inima, fata de femei. Asociația Națională a Inimii raportează că pe măsură ce bărbații îmbătrânesc vasele de sânge se micșorează și se întăresc. Placa se acumulează pe pereții vaselor si restricționează fluxul de sânge catre inimă. Bărbaților de peste 50 de ani trebuie să li se monitorizeze zilnic tensiunea arterială pentru a detecta din timp orice boală cardiacă.

Deși hipertensiunea arterială poate provoca mai multe complicații la bărbații de peste 50 de ani, testele de screening ar trebui să înceapă mult mai devreme.

Osteoporoza

Cand un bărbat împlinește 50 de ani, șansele sale de a face osteoporoză sunt cu 50% mai mari decât cele ale unui bărbat de 40 de ani. Osteoporoza se caracterizează printr-o slăbire a oaselor asociată cu deteriorarea masei osoase. Pentru a preveni osteoporoza,  calciu nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Calciul nu numai că ajută la refacerea masei osoase, dar poate și inversa efectele osteoporozei. Cantitatea recomandată de calciu pentru bărbații cu vârsta peste 50 de ani este de 1200 mg pe zi.

Disfuncția erectilă

La nivel mondial, se estimează că bărbații de peste 50 de ani au șanse de 48% să se confrunte cu disfuncție erectilă. Aceasta problema de sănătate este asociata cu încetinirea fluxului sanguin în tot corpul. Cu toate acestea, știința a dezvoltat stimulente si pastile pentru potenta, care ajuta la inversarea acestui efect secundar al îmbătrânirii.

Frecvența acestei afectiuni crește odată cu vârsta si afectează milioane de bărbați. Cauzele pot fi multiple, cum ar fi întărirea arterelor, diabetul zaharat sau obezitatea. Consumul crescut de alcool, fumatul excesiv, stresul și utilizarea anumitor medicamente  pentru scăderea tensiunii arteriale sau a colesterolului, pot declanșa, de asemenea, disfuncție erectilă. Adesea, cauzele fizice și emoționale sunt cele responsabile.

Depresia

Factori precum stresul, pierderea mobilității, disfuncția erectilă, energia scăzută și pesimismul contribuie la o stare depresivă. In general depresia este considera ca fiind o afectiune rusinoasa, de aceea ea rămâne deseori netratată.

Când bărbații au puține contacte sociale și nu se simt susținuți, riscul de depresie creste.

Bărbații care își îngrijesc sănătatea sunt mai fericiți.

Gândeste-te la aceste riscuri ca la un efect domino. Obezitatea duce adesea la hipertensiune arterială, care poate duce la boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Chiar dacă geneticul joacă un rol în factorii de risc, stilul de viață joacă un rol mai important. Obiceiurile sănătoase, cum ar fi o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, exercițiile fizice și vizitele regulate la medic, pot prelungi viața considerabil.

Varsta este doar un număr si nu trebuie să te împiedice să trăiești viața la maximum. Bucură-te de viață, îmbrățișează schimbarea și începe astăzi o nouă aventură.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW