11.8 C
București
duminică, 28 februarie

Cele mai noi tehnologii stomatologice de care poți beneficia

Tehnologiile de ultimă generație disponibile în clinicile stomatologice de top asigură pacienților o calitate deosebită a tratamentelor, materiale rezistente și proceduri sigure, rapide și de durată, care nu implică durere sau riscuri. În plus, toate aceste servicii premium sunt acum mult mai accesibile, astfel încât oricine poate avea acces la cele mai bune intervenții stomatologice.

Dacă vrei să alegi o clinică în care să beneficiezi de cele mai performante servicii, este indicat să știi ce dotări moderne trebuie să aibă aceasta. Îți prezentăm în continuare câteva dintre cele mai noi tehnologii stomatologice, care îți asigură rezultate deosebite și de care ar fi bine să te interesezi atunci când alegi o clinică dentară.

Laborator propriu de tehnică dentară

Ca să ai parte de lucrări rapide și corect realizate, ideal ar fi să alegi o clinică dentară care are un laborator de tehnică dentară propriu. Astfel, toate lucrările protetice vor fi realizate mult mai repede, chiar și într-o oră, dacă este vorba de coroane sau fațete dentare. 

Pentru o calitate deosebită a tratamentelor, laboratorul ar trebui să dispună de tehnologie digitală. Spre exemplu, lucrările protetice realizate pe implanturi sau protezele dentare pot fi realizate prin tehnica digitală CAD-CAM, care oferă rezultate deosebite datorită frezării asistate de computer.

Aparatură de ultimă generație

O clinică de top trebuie să dispună și de numeroase aparate de diagnostic și tratament de ultimă generație, dotate cu o tehnologie performantă. Iată câteva dotări esențiale pentru o clinică în care pacienții pot beneficia de stomatologie 3D:

  • Scanner intraoral performant: ajută la un diagnostic rapid și confortabil, realizând o copie digitală a gurii pacientului.
  • Microscop dentar: esențial pentru un diagnostic precis, acest dispozitiv poate mări imaginea chiar și de 22 de ori. De asemenea, aparatul este folosit în timpul tratamentului pe canale și în intervenții chirurgicale dificile, deoarece permite îndepărtarea chiar și unor fragmente minuscule, care nu ar fi vizibile cu ochiul liber.
  • Digital Smile Design: metodă de simulare 3D a rezultatelor care pot fi obținute în urma unui tratament de estetică dentară. Acest sistem de proiectare computerizată permite pacientului să vadă de la bun început cum vor arăta dinții săi la finalul procedurii.
  • Aparat de tomografie dentară: este util pentru proceduri complexe, cum este implantul dentar. Dispozitivul permite realizarea unei imagini 3D, astfel încât implantul va putea fi inserat în poziția ideală, iar medicul va afla detalii importante despre densitatea osului și starea întregii danturi. Mai mult, datorită acestui software specializat, pot fi printați tridimensional dinții artificiali care vor fi folosiți la implant, astfel încât pacientul să știe dinainte cum vor arăta aceștia.
  • Tehnologie digitală CAD-CAM, care permite realizarea unor lucrări rezistente pe structură de zirconiu și ceramică, având garanție pe viață.
  • Aparat care măsoară prin unde electromagnetice stabilitatea implantului dentar, astfel încât medicul află imediat dacă șurubul s-a sudat bine în os și dacă este momentul potrivit pentru aplicarea lucrării protetice.

În concluzie, tehnologia stomatologică de ultimă generație îți oferă accesul la tratamente sigure și cu rezultate de durată, de aceea este indicat să te interesezi din timp dacă în clinica la care vrei să te programezi vei putea beneficia de aceste avantaje.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW