Cele mai utilizate flori pentru un aranjament floral funerar

Aranjamentul floral funerar este o veritabila arta care se inspira dintr-o simbolica cu coduri exigente. Florile, formele lor si culorile sunt tot atatea criterii de luat in seama atunci cand vrem sa trimitem un mesaj de condoleante sau cand trebuie sa alegem florile pentru servicii funerare. Iata cateva din cele mai utilizate flori in cadrul aranjamentelor florale funerare.

Albul si movul. Trandafirul alb si crinul, considerate cele mai nobile flori din lume sunt principalii actori in cadrul buchetelor funerare si in cadrul compzoitiilor florale funerare. In functie de perioada in care se deruleaza ceremonia funerara, este posibil sa optezi pentru flori de sezon in culoarea alba. Albul, simbol al puritatii, al luminii, al iubirii, al invierii si al spiritutalitatii este, de mai multa vreme cea mai adapata culoare pentru aranjamentele florale funerare. De notat este faptul ca atunci cand albul este dominant poate simboliza moartea unei persoane mai tinere sau a unui copil.

Movul este in egala masura o culoare importanta in cadrul compozitiilor florale funerare. Pe vremuri, atunci cand perioada de doliu de un an se incheia, erau permise vestmintele de culoare mov pentru a se continua un fel de semi-doliu timp de o anumita perioada. Din acest motiv movul este asociat si in ziua de azi cu pierderea unei fiinte dragi.

Trandafirii albi, crinii asiatici si mini garoafele, trandafirii mov si lisianthus reprezinta cateva exemple de flori albe si mov care pot fi folosite in cadrul unui aranjament florar funerar daca ne dorim sa ramanem in tonalitatile clasice si traditionale.

Culorile pastelate. Pastelul este asociat cu nostalgia si cu prietenia. Rozul pal exprima tandretea, albastrul deschis simbolizeaza cerul, eternitatea si paradisul. Doliul autorizeaza de cativa ani deja tonuri campenesti si culori sobre, ceea ce permite varierea tonalitatilor, adaugand cateva flori colorate (galben si portocaliu deschis spre exemplu). Gusturile defunctului sunt uneori luate in considerare in realizarea unor astfel de aranjamente. Alegerea unor culori pastelate permite de altfel evitarea unor greseli de gust, reprezinta o valoare sigura. Trandafirii, garoafele si crizantemele exista in culori pastelate. Crizantemele simbolizeaza eternitatea, garoafele si trandafirii fidelitatea.

Aranjamentele bicolore. Aranjamentele bicolore au cel mai adesea drept baza albul. Acestea din urma sunt populare in cazul florarilor. O baza de trandafiri albi va fi de si mai mare efect pentru a realiza acest tip de aranjament.

Folosirea florilor in culori vii. Chiar daca nu sunt atat de traditionale, culorile vii sunt la fel de potrivite cu ocazia unui doliu. De preferinta, acestea trebuiesc alese de persoanele mai apropiate ale defunctului. Culorile pastelate sunt mult mai clasice si asteptate. Trandafirii rosii, garoafele, gladiolele, orhideile se vor amesteca in mod armonios cu micutele flori albe precum crizantemele. Rosul fiind culoarea pasiunii si a iubirii, aceste aranjamente sunt adesea oferite de sot sotiei sau invers si simbolizeaza momentele fericite petrecute impreuna.

Majoritatea timpului, culorile vii sunt insotite de frunze si de flori mai mici de culoare alba pentru un aranjament armonios. Florariile si specialistii in servicii funerare iti pot propune jerbe sau coroane adaptate in functie de istoria defunctului si in functie de dorintele si nevoile tale.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW