„Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini îşi deschide porţile

La „Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini au început cursurile de inițiere în lumea digitală, în cadrul proiectului implementat de Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov.Dotarea tehnică din centru este realizată cu sprijinul Fundației Grupului Orange, iar cursurile sunt organizate cu ajutorul unei finanțări din partea Grupului şi a Fundației Orange România. Valoarea totală a sponsorizării se ridică la 27.000 de euro.

Prima grupă, formată din 20 de fete şi femei din Municipiul Săcele, vulnerabile din punct de vedere socio-economic au început cursurile gratuite, cu durata de 20 de ore, la „Centrul Digital pentru Femei” din Gârcini din curtea Școlii Generale nr. 5. Acestea vor afla cum pot utiliza internetul, cum își pot ajuta copii la cursuri online, cum pot asigura siguranța online a lor și a copiilor, dar şi cum pot găsi un loc de muncă de încredere etc.

Timp de un an de zile, 200 de fete şi femei vor învăţa în acest centru să folosească telefonul, tableta și laptopul, într-un mod simplu și prietenos. De asemenea, femeile vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea abilităților specifice, dar și de oportunități concrete de angajare și sfaturi pentru deschiderea propriei afaceri.

Lansat de Fundația Grupului Orange în anul 2015, programul „Women’s Digital Centers” include 320 de centre în 23 de țări și a susținut de-a lungul timpului peste 40.000 de femei în situații dificile de viață, având scopul de a oferi femeilor cunoştinţele dar şi instrumentele necesare, pentru a fi mai puternice, mai sigure pe ele şi mai pregătite pentru a face față schimbării.

Parteneri asociați în proiect sunt Școala Generală nr. 5 Săcele şi Asociația Femeile se implică.

Mai multe informații găsiți https://fb.watch/7KMaoK9lC6/ Înscrierile pentru femeile şi fetele peste 16 ani, cu o situaţie materială dificilă, se fac direct la Centrul Digital pentru Femei din Gârcini, din curtea Școlii Generale nr. 5 sau pe email la apcbrasov@gmail.com. Locurile sunt limitate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW