joi, 6 august, 2020
28.2 C
București

CFR modernizează infrastructura feroviară din Portul Constanța

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că a fost semnat și transmis Ordinului de Începere a prestării serviciului pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanța. 

Contractul, în valoare de 9,2 milioane lei, fără TVA, este finanțat de Comisia Europeană, din Fondul de Coeziune și de la Bugetul de Stat.

Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța are ca principal scop identificarea și prezentarea unei soluţii optime pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare, atât din punct de vedere tehnic, operaţional, economic, financiar, precum şi al impactului asupra mediului şi al schimbărilor climatice, conform cu cerinţele prevăzute în documentaţia de atribuire.

În cadrul studiului de fezabilitate se va analiza starea actuală a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa, care dispune de 180 km de cale ferată, inclusiv elemente conexe – clădiri, poduri, podeșe, treceri la nivel – în vederea identificării blocajelor şi a altor deficienţe care afectează activitatea specifică din Port și circulaţia trenurilor de marfă pe traseul proiectului global și va propune soluții noi de desfășurare a activității prin reconfigurarea dispozitivelor de linii.

Dezvoltarea infrastructurii feroviare portuare va conduce la creșterea volumului de transport pe calea ferată, dar și a veniturilor CNCF CFR SA.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: stare de urgență pentru două săptămâni. Este promisă pedepsirea celor responsabili de neglijența ce a condus la catastrofa din portul Beirut

"Această crimă înfiorătoare prin neglijență va fi aspru pedepsită", a promis Charbel Wehbe, ministrul libanez de Externe....

Hai să fim și noi mai… polonezi!

Suntem români și așa trebuie să fim, deși devine din ce în ce mai clar că nu...

Indicele ROBOR, la cel mai mic nivel din ultimele șase luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei,...