7.9 C
București

Cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au fost de aproximativ 14,7 miliarde lei, în 2018

În anul 2018, cheltuielile pentru protecţia mediului la nivel naţional au fost de aproximativ 14,7 miliarde lei reprezentând aproximativ 1,6% din PIB, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS). 

Cele mai mari cheltuieli pentru protecţia mediului, la nivel național, au fost înregistrate pe domeniul deşeurilor la producătorii specializaţi, adică 77,5% din totalul cheltuielilor pe domeniul deşeurilor.

În ceea ce privește cele mai mari investiţii pentru protecţia mediului, la nivelul întregii țări, acestea au fost înregistrate pe domeniul gestionării apelor uzate la administraţia publică. Este vorba despre 78,0% din totalul investiţiilor pe domeniul gestionării apelor uzate.

Datele INS mai arată că ponderea investiţiilor producătorilor nespecializaţi a reprezentat, anul trecut, 47,4% în totalul investiţiilor pentru protecţia mediului, urmate de cele ale investiţiilor  administraţiei publice (41,1%)  şi de investiţiile  producătorilor specializaţi (11,5 %).

Din cheltuielile pentru protecţia mediului a producătorilor nespecializaţi în domeniul „producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze şi apă caldă” s-au înregistrat 31,6%, în timp ce în sectorul „industria extractivă” s-au realizat 22,6%, iar sectorul „industria prelucrătoare” a cheltuit 19,7%.

Pe domenii de mediu, cele mai mari cheltuieli au fost înregistrate la managementul deşeurilor (44,1% din totalul cheltuielilor pentru protecţia mediului la nivel naţional), urmate de cheltuielile pentru alte domenii de mediu (18,7%) şi de cheltuielile pentru gestionarea apelor reziduale şi de protecția aerului cu câte 16,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL

SC ROMTAS EXPRES TRANS SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL

SC ROMTAS SERVICES 2000 SRL convoaca Adunarea Generala a Asociatilor in data de 03.02.2020 ora 15:00 la...

UGIR anunță deschiderea unui proiect destinat întreprinzătorilor

Pentru întreprinzătorii preocupaţi de inovare şi dezvoltare, confederaţia patronală UGIR – Uniunea Generală a Industriaşilor din România,...

Coronavirus: Primul ministru chinez a sosit la Wuhan, epicentrul epidemiei

Premierul Li Keqiang s-a aflat luni la Wuhan, epicentrul epidemiei cu virusul ucigaș, care a ucis deja 80 de...

TRENDING