marți, 25 februarie, 2020
15.9 C
București

Lukoil a oferit premii de 50.000 de dolari

Concursul Lukoil, lansat în aprilie anul acesta, și-a desemnat la București cei șapte câștigători, răsplătiți cu finanțări de peste 6.000 de dolari. Competiția s-a adresat nu doar ONG-urilor, ci și instituțiilor publice cu profil socio-cultural, cum ar fi muzeele.

Aceștia sunt Asociația nonprofit Serena cu proiectul „Cluj Napoca, oraș-parc”, Asociația Tinerilor Ecologi Români din Iași TERIS cu proiectul „Plantăm ca să respirăm” și Asociația Visit Me cu „Plantăm, respirăm și ne jucăm” – la secțiunea Ecologie. Premiile au venit din partea Lukoil România.

Cu acest prilej, Vladimir Gherasimov, șef de departament pentru comunicare interregională, i-a felicitat pe câștigători – „dar și pe cei care nu au reușit, pentru că la anul, dacă lucrează mai mult la proiectele lor, pot reuși”.

Rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești a oferit premiile celorlalte două secțiuni.

Astfel, la secțiunea Spiritualitate și cultură, s-au impus Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova cu proiectul „Centru cultural privind impactul antropic și educație ecologică”, Gabriel Ivan și Georgiana Vulpe, ambii studenți la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, cu proiectul „Purtători de tradiții” (vizând înființarea unei școli de dansuri populare) și Colegiul Tehnic Elie Radu cu proiectul „Cercul de robotică Ercast” (prin care 300 de elevi vor învăța să construiască roboți).

Secțiunea Sport a desemnat un singur câștigător, Asociația Sportivă Întoarce-te la sport, cu proiectul „Mereu în mișcare – Fuel through Life”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Brexit: viitorul riscant al agricultorilor britanici, fără beneficiile PAC

Părăsind Uniunea Europeană, agricultorii britanici pierd ajutoare în valoare de mai multe miliarde euro primite până acum în cadrul...

Un nou volum de Nicolae Croitoru

Zilele acestea, Editura „Niculescu” a scos de sub tipar volumul „În cercul...

IMGB, de la „ordine” la dezastru

Întreprinderea de Mașini Grele București a devenit istorie. Nu una frumoasă. Adevărul este că ne-am meritat soarta. Din cea mai...

Unul din trei angajatori români are în plan să recruteze forță de muncă din străinătate, în acest an

Aproape un sfert dintre angajatori iau în calcul să angajeze personal din străinătate în perioada următoare, iar...

TRENDING

MAE, despre românii arestați în India drept “teroriști cibernetici”

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat privind cei doi români...