Chick Corea: încă o legendă trecută în amintire

Legendarul muzician de jazz Chick Corea a încetat din viaţă, în urma unei boli, la vârsta de 79 de ani, pe data de 9 februarie.

Suferea de o formă rară de cancer, care, potrivit AFP şi Le Point, ”nu a fost descoperită decât foarte recent”.

Considerat unul dintre cei mai influenţi pianişti ai secolului XX, Chick Corea era animat, mai presus de toate, de bucuria de a crea, şi interpreta muzica trăind-o la maximum.

Conform aceloraşi surse, a lăsat fanilor un ultim mesaj, în care spunea că ”vrea să mulţumească tuturor celor care, pe parcursul întregului drum, au ajutat să facă să strălucească luminile muzicii”.

Pasionat şi original, a ajuns foarte cunoscut prin activitatea lui din anii ’70, promovând stilul jazz fusion sau jazz-rock cum era denumit la vremea respectivă. A câştigat 23 de premii Grammy şi a fost nominalizat de peste 60 de ori.

De altfel, el a mai adăugat că misiunea sa a fost întotdeauna ”de a aduce bucuria de a crea pretutindeni unde putea face acest lucru”.

O misiune pe care şi-a îndeplinit-o cu brio, lăsând în urma sa o moştenire muzicală pe care fanii, prezenţi şi viitori, o vor purta mai departe cu recunoştinţă şi admiraţie.

Foto: By Ice Boy Tell – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80579479

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW