Sporurile pentru profesori și personalul auxiliar votate astăzi

Deputații dezbat, marți, un proiect de lege potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxialiar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înflințate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19, potrivit Mediafax.

Inițiatori:i propunerii legislative sunt social-democrații Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu și Alfred Simonis.

Proiectul a fost aprobat de Senat, for decizional fiind Camera Deputaților.

Premierul Ludovic Orban susținea că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. ” Inițiatori:i propunerii legislative sunt social-democrații Marcel Ciolacu, Robert Cazanciuc, Paul Stănescu și Alfred Simonis ” . Caduci-s toti din ghilmele . Pen’ce sporuri pentru „profesori și personalul auxiliar” ? Elevii-s cobai … marlanilor !?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW