Modulul, denumit Wentian, a fost propulsat duminică, de pe insula Hainan, de o rachetă Longue Marche 5B. Are 20 tone, 18 metri lungime, diametru de 4,2 metri și nu are astronaut la bord. El urmează să se conecteze la primul modul al stației, Tianhe, aflat deja în orbită din aprilie 2021, cu echipaj la bord. Operațiunea este o mare provocare pentru echipaj întrucât necesită mai multe manipulări de înaltă precizie, între care una cu un braţ robotizat. Dotat cu trei spații pentru dormit, toalete și o bucătărie, noul modul-laborator posedă echipamente pentru experiențe științifice. Wentian va servi de asemenea drept platformă de salvare pentru controlul stației spațiale în cazul unor defecțiuni.
Al treilea modul, în luna octombrie
Numită în limba chineză Tiangong, dar cunoscută cu acronimele CSS (Chinese Space Station – în engleză), stația spațială chineză urmează să devină operațională la finele acestui an. După modulul Wentian, cei trei astronauți ai misiunii Shenzhou 14, aflați actualmente în primul modul, urmează să primească un alt modul, denumit Mengtian, în luna octombrie. Stația va lua a atunci forma finală de T. Ca dimensiune, va fi asemănătoare stației spațiale sovietice Mir și durata de viață va fi de cel puțin 10 ani.
China a investit în ultimele decenii miliarde de euro în programul său spațial. Ea a trimis primul astronaut chinez în spațiu în 2003. În 2019 a amplasat un echipament pe faţa nevăzută a Lunii, ceea ce a fost premieră mondială. În 2020, China a obținut eșantioane de pe Luna, iar în anul următor a amplasat un mic robot pe Marte. Pentru 2030 are programată trimiterea unui om pe Lună.
Candva, Gorbaciov a fost pacalit cu … „Razboiul stelelor” .
Acuma … timpul se comprima : vedea-vom pe viu razboiul ne … inteleptilor !
COSMOSUL – Somnul Creierului-Soare al Lui Hristos Dumnezeu (din anul 0 pana-n anul 33).
COSMOSUL – Somnul Creierului-Soare al lui Tisbitul (din anul 1978 pana-n anul 2070).
COPAC – Iisus, Capul Cosmosului.
COPAC – Ilie, Capul Cosmosului. Radacina e pamantul, iar coroana Imparatia Cerurilor. Copacul arata unirea Cerului cu Pamantul.