21.5 C
București
duminică, 16 mai

Rusia: Circa 200 de opozanți ai regimului Putin, arestați pentru participare la un forum politic „indezirabil”, la Moscova

Poliția rusă, anunță corespondenți la Moscova ai presei străine, a arestat sâmbătă toți participanții la un forum organizat la Moscova, la care au fost invitați cunoscuți opozanți ai regimului lui Vladimir Putin, inclusiv zeci de deputați locali independenți din toată Rusia.

Motivul invocat a fost nerespectarea de către cei prezenți la forum a regulilor sanitare impuse de pandemia de Covid-19.

În realitate, relevă corespondentul AFP, citat de „Le Figaro”, este vorba de o acțiune ce se înscrie în seria de restricții tot mai numeroase și severe instituite de autorități în perspectiva alegerilor legislative ce vor avea loc în luna septembrie. Operațiunea intervine la scurt timp, un pic peste o lună, după arestarea și condamnarea la închisoare a lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, precum și după miile de arestări efectuate de forțele de securitate cu prilejul repetatelor manifestații de susținere a acestuia.

Forum organizat de un grup susținut de Mihail Hodorkovski

Participanții la forumul respectiv erau veniți din toată Rusia. Acțiunea avea caracter electoral, având loc în perspectiva alegerilor locale și legislative, la inițiativa unui grup susținut de oligarhul în exil Mihail Hodorkovski, „Democrații uniți”. Lucrările forumului urmau să dureze două zile, dar la doar 40 minute de la deschiderea lui , un efectiv imens de polițiști a pătruns în clădire. Au fost arestați toți participanții și îmbarcați în furgoane garate în fața hotelului. Potrivit martorilor oculari și imaginilor video difuzate de media rusă, poliția reproșează forumului că a fost organizat de o organizație „indezirabilă”. Un comunicat dat apoi publicității de poliție susține că a procedat la arestarea a 200 de persoane la un forum organizat „violând regulile sanitare și epidemiologice”. În plus, comunicatul reproșează prezența la forum a „membrilor unor organizații cu activități indezirabile pe teritoriul rus”. Printre arestați se află şi mai mulţi jurnaliști veniți să relateze despre forum.

Mihail Hodorkovski și-a exprimat indignarea față de acțiunea poliției împotriva forumului, calificând-o drept „anticonstituțională”. Echipa lui Navalnîi a explicat presei că autoritățile se tem de orice concurență la apropiatele alegeri, motiv pentru care recurg la acțiuni de intimidare a opozanților Kremlinului.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. RUSIA 5 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5; Rusia 5.8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; R.US.IA. RIA-Rai, US-Sud. Raiul din Sud. Raiul din Sud e Casa Raiului in care stau, dupa care se infaptuieste prin Puterea Duhului Sfant intreaga Creatie, intre anii 2004-2070 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva).
    Anul 2004 a marcat inceputul infaptuirii intregii Creatii din Casa Raiului. Acum 17 ani au inceput a fi trimise inapoi in trecut prin Puterea Duhului Sfant sute, mii, milioane, miliarde si trilioane de ani, tot ce e in Casa Raiului si create dupa ele in Cosmos si pe Terra, de aceea aurul pur are 24 Kt si o zi cu o noapte pe Terra au 24 de ore (anul 2004 = 24Kt aurul pur; anul 2004 = 24 de ore).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW