16 C
București
miercuri, 5 mai

SUA: Șeful Pentagonului dorește o „descurajare militară credibilă” față de China

Lloyd Austin, ministrul american al Apărării, a ales Asia pentru prima sa vizită de o săptămână în străinătate. Sâmbătă, el a declarat că merge în zona respectivă a planetei pentru a discuta cu aliații Statelor Unite mijloacele de întărire a cooperării militare în regiune în vedrea creării unei „descurajări credibile” față de China. Și-a stabilit acest obiectiv, spunea Lloyd Austin, deoarece „avantajul concurențial al statelor Unite în fața Chinei s-a erodat”.

Călătoria șefului Pentagonului a început din Hawai, sediul Comandamentului militar american pentru regiunea Indo-Pacific (Indopacomp) și va vizita Tokio, Seul și New Delhi.

„Este o chestiune de alianțe și parteneriate”, a declarat ministrul american al Apărării jurnaliștilor care-l însoțesc în turneu. „Este vorba de asemenea de întărirea capacităților noastre”, reamintind că, în timp ce Statele Unite s-au focalizat pe lupta contra jihadiştilor în Orientul Mijlociu, China își moderniza rapid armata… Avantajul nostru concurențial s-a erodat.Mai avem un avantaj , dar vom acționa pentru a-l întări”. Obiectivul nostru, le-a mai spus domnia sa jurnaliștilor, „este să ne asigurăm că dispunem de capacități, planuri și concepte operaționale pentru a putea opune o descurajare credibilă Chinei sau oricui ar dori să atace Statele Unite”.

Șefului Pentagonului i se va alătura, la Tokio și Seul, șeful diplomației americane, Antony Blinken, în vederea unor discuții cu omologii japonezi și sud-coreeni ce vizează „începerea întăririi alianțelor deja existente” și ” a stabilității regionale”.


Foto: By U.S. Secretary of Defense – https://www.flickr.com/photos/secdef/50960365597/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=100117017

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. CHINA 5.11 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5, Hristos 11, Maria 11, Tisbitul 11; China 5.8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; CH.INA. CH-Chelia, INA-Ani. Anii cheliei lui Ilie (2004-2070). Va uitati la chelia mea in anii acestia si vedeti cum se infaptuieste intreaga Creatie din Casa Raiului prin Puterea Duhului Sfant, lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva.
    Anul 2004 a marcat inceputul infaptuirii intregii Creatii din Casa Raiului in care stau. Gandurile mele si tot ce e in Casa Raiului au inceput a fi trimise inapoi in trecut, in anul 2004, prin Puterea Duhului Sfant pentru infaptuirea Creatiei, de aceea aurul are 24 Kt si o zi cu o noapte pe Terra au 24 de ore (2004 = 24Kt; 2004 = 24 ore).

  2. DATI DRIMIL DIN LANTURI CAINELUI DE PAZA AL ASIEI, IMPERIUL NIIPON CARE NICI AZI NU ARE VOIE SA CONSTRUIASCA SUBMARINE SI AVIOANE, INCA DIN 1945,SI IN CATIVA ANI S-A REZOLVAT CU DOMINATIA CHINEI IN ZONA SAU CU PRETENTIILE EI IN LUME.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW