China a lansat un program pentru servicii publice. Care sunt problemele ce se doresc soluționate până în 2025

Consiliul de Stat al Chinei a elaborat recent Programul de servicii publice pentru cel de-al 14-lea plan cincinal. Directorul Departamentului de Dezvoltare Socială din cadrul Comitetului de Stat pentru Dezvoltare și Reformă, Ou Xiaoli, a vorbit despre obiectivele și măsurile din cadrul programului în cadrul unei conferințe de presă.

El a precizat că până în 2025, ponderea locurilor în creșele pentru copii cu vârsta de sub trei ani va fi de 4,5 la mia de locuitori. Toți copiii din orfelinate vor beneficia de asigurări medicale și sociale. Rata de intrare în grădiniță a copiilor va depăși 90%. De asemenea, 96% dintre copii și adolescenții vor absolvi studiile încadrate în învățământul obligatoriu de nouă ani.

Speranța de viață a chinezilor va ajunge la 78,3 de ani. Numărul medicilor va fi de 3,2 la mia de locuitori, iar cel al asistenților medicali, de 3,8 la mia de locuitori. Peste 95% din cetățenii chinezi vor fi încadrați în sistemul de asigurări medicale de bază. 55% din paturile din azilele de bătrâni vor putea fi folosite pentru vârstnicii care nu mai pot să se îngrijească singuri. În toate cartierele, indiferent dacă sunt din orașe vechi sau noi, vor fi dotate cu facilități pentru îngrijirea celor în vârstă.

95% dintre chinezi vor beneficia de asigurări de bătrânețe, iar în azile vor fi în total 10 milioane de paturi. Toate familiile cu venituri extrem de mici din orașe se vor muta în locuințe sociale cu chirie mică, iar toate gospodăriile țărănești defavorizate vor fi refăcute sau reconstruite. Peste 200.000 de cartiere vechi din orașe vor fi restaurate. Toate persoanele cu dizabilități, aflate în dificultăți, vor primi subvenții de la guvern.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW