Prima ediție a Expoziției internaționale a lanțurilor de aprovizionare din China (CISCE) a fost inaugurată marți, la Beijing. La forumul pe tema dezvoltării verzi, organizat în cadrul evenimentului, participanții au abordat probleme legate de stabilitatea și dezvoltarea agriculturii în mod sustenabil și ecologic.
Specialiștii au susținut că, pe măsura integrării profunde a științei și tehnologiei informației și a tehnologiilor industriale în agricultură, agricultura inteligentă devine o direcție importantă în remodelarea agriculturii moderne și în promovarea unei agriculturi verzi, cu o dezvoltare sustenabilă.
Potrivit Ministerului Agriculturii și Afacerilor Rurale, China este angajată în transformarea unei țări agricole mari în una puternică în agricultură și pentru aceasta promovează modelele de dezvoltare precum o agricultură verde, circulară și cu emisie scăzută de carbon. Producția cerealieră a Chinei a avut recoltă bună de 19 ani consecutiv, producția totală se menține la peste 650 milioane de tone opt ani la rând, rata autosuficienței la alimente fiind de 100%, iar cea la cereale, de peste 95%.
Mai mult, China susține conceptul de dezvoltare „munții verzi și apele curate – adevărate tezaure”. Nu doar că a reușit să asigure hrană unei populații de peste 1,4 miliarde de locuitori, dar și a adus contribuții la promovarea securității cerealiere și stabilității lanțului de aprovizionare la nivel global.
Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV