China despre SUA: „folosesc drepturile omului pentru a-și promova strategia globală”

Politicienii americani au promovat zilele acestea problemele legate de drepturile omului din China. De la formularea proiectului de lege legat de Xinjiang până la numirea așa-numitului „coordonator special pentru afacerile cu Tibetul”, Statele Unite ale Americii intervin în afacerile interne ale Chinei, sub pretextul protejării „drepturilor omului” și subminează grav ordinea și normele relaţiilor internaţionale.

După cum subliniază raportul emis de Societatea Chineză pentru Cercetarea Drepturilor Omului în 27 decembrie, politizarea agresivă a drepturilor omului de către SUA reprezintă o amenințare majoră la adresa dezvoltării cauzei globale a drepturilor omului și are consecințe extrem de grave.

Raportul intitulat „Politizarea drepturilor omului distruge fundamentul bunei gestionări a acestora”, arată că SUA au folosit drepturile omului ca instrument politic pentru a ataca Uniunea Sovietică, după încheierea Războiului Rece pentru a-și impune propriile valori asupra altor țări.

James Peck, cercetător în istorie și relații internaționale la Universitatea New York din SUA, după ce a analizat datele istorice, a ajuns la concluzia că drepturile omului susținute de oficialii americani aproape că nu au nicio legătură cu adevăratul concept al drepturilor omului. Oficialul american ține sus steagul drepturilor omului, iar singurul său scop este să folosească drepturile omului pentru a-și promova strategia globală.

În primul rând, odată cu promovarea accentuată a politizării drepturilor omului, lumea poate vedea cum SUA sunt cele mai mari producătoare de dezastre globale în domeniul drepturilor omului. Pentru a-și păstra hegemonia, continuă să submineze cauza globală a drepturilor omului și a arunca țările lumii într-un vârtej al tulburărilor sociale.

În 2021, retragerea grăbită a armatei americane din Afganistan a fost considerată de analiști un alt punct de cotitură în declinul hegemoniei SUA.

La cea de-a 48-a sesiune a Consiliului Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului din acest an, reprezentanții țărilor au cerut în unanimitate Statelor Unite ale Americii să se confrunte cu propriile abuzuri, opunându-se cu hotărâre politizării problemelor legate de drepturile omului și amestecului în treburile interne ale altor țări. Este clar că oamenii sunt din ce în ce mai conștienți de faptul că prevenirea și stoparea politizării drepturilor omului este o garanție importantă pentru promovarea dezvoltării sănătoase a cauzei drepturilor omului în lume.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW