Dozele de vaccin aproape expirate trimise în Africa dăunează imaginii Occidentului

Nigeria a primit peste 2,5 milioane de doze de vaccin AstraZeneca din Europa în luna octombrie, dar aproape jumătate din stoc a expirat în noiembrie. Guvernul nigerian a fost nevoit să le distrugă săptămâna trecută. Directorul Agenției Naționale de Dezvoltare a Asistenței Medicale Primare din Nigeria, Faisal Shuaib, a numit acest fenomen „naționalism al vaccinului”.

În luna iulie 2021, datele OMS arătau că opt țări din Africa au primit vaccinuri expirate. De exemplu, în Malawi și Sudanul de Sud au fost distruse zeci de mii de doze de vaccin. Președintele Adunării Generale a ONU, Abdullah Shahid, a dezvăluit că, până la sfârșitul acestui an, doar cinci țări africane își vor atinge obiectivul de a vaccina 40% din populație.

Pe de altă parte, în SUA, datele de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) arată că cel puțin 15,1 milioane de doze de vaccin au fost irosite între martie și septembrie. Președintele sud-african, Cyril Ramaphosa, a acuzat că „țările bogate comandă mai multe vaccinuri decât au nevoie și apoi ne dau „resturile”, ceea ce este dezamăgitor. „

China a furnizat, până la sfârșitul lunii noiembrie, aproximativ 180 de milioane de doze de vaccin în Africa. La cea de-a 8-a Conferință ministerială a Forumului de cooperare China-Africa (FOCAC), China a anunțat că va furniza încă un miliard de doze de vaccin în statele africane. Din Uganda și până în Zimbabwe și Mozambic au sosit rând pe rând noi loturi de vaccin din partea Chinei. În plus, vaccinurile inactivate dezvoltate în China au, în general, un termen de valabilitate de doi-trei ani și nu necesită condiții ridicate de transport și depozitare.

„2022 trebuie să fie anul în care să punem capăt acestei pandemii”, este apelul OMS. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie făcute progrese substanțiale în ceea ce privește distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

Africa are nevoie de ajutor, nu de donații false pentru a scăpa de vaccinurile expirate. Țările occidentale ar trebui să își asume responsabilitatea și să se alăture Chinei în furnizarea de vaccinuri în Africa, pentru a construi o barieră globală de imunizare. În lumea globalizată de astăzi, atât timp cât există o țară care nu a eliminat virusul, lumea nu este în siguranță. Ajutând Africa, țările occidentale se ajută de fapt pe ele însele.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW