China: „Libertatea presei” nu este un instrument politic

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat recent că Republica Populară Chineză „prejudiciază libertatea presei din Hong Kong”. Această afirmație a fost sprijinită și de alte țări occidentale, inclusiv Marea Britanie, Canada, Australia, producând un nou val și un nou pretext pentru a interveni în afacerile interne ale Chinei sub pretextul „libertăţii presei”.

Hong Kong este o societate care respectă statul de drept. În același timp, Ordonanța privind infracțiunile penale din Hong Kong stipulează că oricine publică texte sedițioase produce o infracțiune. Opinia publică din Hong Kong consideră, în general, că acțiunea poliției împotriva „Stance News”, care deseori glorifică violențele și promovează atacurile teroriste, este complet conformă cu legea.

Chen Manqi, director al Asociației Avocaților din Hong Kong și membru desemnat al Consiliului Legislativ, spune că libertatea de exprimare nu este nelimitată și trebuie garantată pe baza asigurării securității naționale, a ordinii constituționale și a politicii „O țară, două sisteme”. Este piatra de temelie a prosperității și stabilității în Hong Kong.

În mod ironic, libertatea presei în Statele Unite ale Americii a continuat să se deterioreze. Anul trecut, la protestele și demonstrațiile declanșate după incidentul cu George Floyd, un număr important de jurnaliști care au raportat adevărul au fost arestați de poliția americană. Potrivit statisticilor, după incident, adică în perioada 26 mai – 10 iunie, 405 infracțiuni de încălcare a libertății presei au avut loc în 64 de orașe americane, inclusiv 58 de arestări și 86 de atacuri.

Libertatea presei nu este un scut pentru crime și nici un instrument politic pentru a perturba situația din Hong Kong și din China.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW