Primul ONG românesc înregistrat în China, deschis la Shanghai

Inaugurarea biroului de la Shanghai al Uniunii Patronatelor din România – BUSINESS ROMANIA a avut loc în ultima zi a anului 2021, la Centrul de conferințe Jinmao. Recent, această mare confederație patronală din România a fost înregistrată în lista organizațiilor non-guvernamentale (ONG) străine de către statul chinez, devenind astfel primul ONG românesc înregistrat în China de la stabilirea relațiilor diplomatice acum 72 de ani.

Organizat în incinta Centrului de conferințe Jinmao, situat în partea nordică a emblematicului Bund, în sectorul Hongkou al metropolei Shanghai, evenimentul a avut ca invitați de onoare oficiali ai sectorului Hongkou, diplomați români și reprezentanți de seamă ai mediului de afaceri. La ceremonie a fost prezent și președintele Comisiei pentru Relațiile Economice Bilaterale cu China din cadrul UPR BUSINESS ROMANIA, Hu Dayan.

Zheng Hong, membru al comitetului permanent al Comitetului din sectorul Hongkou al Partidului Comunist Chinez

Zheng Hong, membru al comitetului permanent din sectorul Hongkou al Partidului Comunist Chinez, a ținut să-i felicite pe organizatori și să mulțumească UPR BUSINESS ROMANIA pentru efortul depus în consolidarea și dezvoltarea relațiilor de afaceri dintre România și China: “Inaugurarea biroului de la Shanghai al UPR BUSINESS ROMANIA este o opțiune cu viziune strategică îndelungată. Sperăm că acest eveniment va deschide un capitol nou pentru schimburile culturale și comerciale dintre China și România și va impulsiona deschiderea mai multor companii cu capital românesc în sectorul Hongkou.”

Consulul Economic din cadrul Consulatului României la Shanghai, Andrei Panait,a luat cuvântul.

La eveniment a luat cuvântul și Consulul Economic din cadrul Consulatului României de la Shanghai, Andrei Panait, care a dorit să reamintească onoratei asistențe despre relația tradițională dintre România și China. Nu în ultimul rând, el a menționat că “suntem mândri și bucuroși de faptul că UPR BUSINESS ROMANIA este prima organizație românească înregistrată în țara dvs., iar faptul că acest lucru a avut loc aici, în Shanghai, capitala financiară a Chinei, este o mândrie pentru noi ca români. Le dorim mult succes și le transmitem, cu această ocazie, deplina noastră încredere în capabilitățile lor de a înfăptui lucruri mărețe, care să dezvolte și mai mult relațiile economice dintre țările noastre.”

Reprezentantul șef la Shanghai al UPR BUSINESS ROMANIA, Robert Mitrofan

Cuvântul de încheiere i-a aparținut reprezentantului șef la Shanghai al UPR BUSINESS ROMANIA, Robert Mitrofan: “Vă sunt recunoscător pentru primirea călduroasă în cadrul comunității din Hongkou, acest sclipitor sector al Shanghaiului, și aș dori să reafirm cu această ocazie că atât eu, cât și echipa mea, vom face tot posibilul pentru a dezvolta acum, mai mult ca niciodată, relațiile economice dintre România și China.” El a mulțumit participanților pentru prezență și i-a invitat să ciocnească un pahar de vin românesc, pentru un An Nou Fericit și un viitor comun încununat de sănătate si prosperitate.

UPR – BUSINESS ROMANIA este una dintre cele mai mari confederații patronale din România. Biroul de la Shanghai a fost înființat ca răspuns la inițiativa „O centură, un drum” și are misiunea de a dezvolta relațiile economice și comerciale și de a promova schimburile culturale dintre România și China.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW