China sprijină eforturile diplomatice pentru soluționarea crizei din Ucraina

China sprijină și încurajează eforturile diplomatice care ajută la soluționarea pașnică a crizei din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

A cincea rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina a avut loc, marți, la Istanbul. Reprezentantul Rusiei a apreciat-o ca fiind una semnificativă, în timp ce reprezentantul ucrainean a declarat că propune ca în postura de stat neutru să fie stabilit statutul Ucrainei ca țară fără arme nucleare și care nu aderă la niciun bloc. Wang Wenbin a comentat că partea chineză a luat notă de semnalul pozitiv transmis de cele două părți. China susține cu consecvență că unica cale corectă de soluționare a crizei din Ucraina este prin dialog și negocieri.

În actuala situație, comunitatea internațională ar trebui să acționeze în favoarea dialogului și negocierilor, sprijinind Rusia și Ucraina să continue până realizarea păcii. În acest sens, trebuie evitate acțiunile care ar tensiona contradicțiile sau care ar pune piedici soluționării problemei pe cale diplomatică.

China va continua să joace un rol constructiv în promovarea detensionării situației din Ucraina, depunând eforturi alături de alte părți pentru soluționarea grabnică a conflictului ruso-ucrainean și restaurarea păcii în Europa, a declarat Wang Wenbin.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW