CIA ar fi intenționat să-l asasineze pe Julian Assange

În 2017, scrie ziarul «The Guardain», Mike Pompeo, la vremea respectivă director al agenției de informaţii CIA, avea în plan asasinarea lui Julian Assange. De fapt, mai mulți înalți responsabili, membri ai serviciilor secrete americane, ar fi avut în mod serios intenția să-l ucidă pe Assange. Faptele, dezvăluite de ziarul britanic «The Guardian» și de Yahoo News, s-ar fi derulat în 2017, când fondatorul site-ului WikiLeaks se refugiase la ambasada Ecuadorului din Londra. Motivul: dezvăluirea de către WikiLeaks a o serie de documente și a unor software pentru piratarea bazei de date a CIA. Un eveniment care pentru agenția americană de informații a însemnat pierdere de informații importante. Or, relevă ziarul britanic citat, responsabilii serviciilor de informații americane de atunci, între care și Mike Pompeo, pe atunci director al celebrei CIA, au fost atât de preocupați de scandalul Assange, încât, așa cum relata un fost ex-responsabil al serviciilor de securitate de sub președinția lui Donald Trump,citat de Yahoo News, «voiau să curgă sânge».

Ancheta efectuată de serviciile de informații se bazează pe declarațiile a circa 30 de mărturii ale unor foști responsabili ai serviciilor secrete americane. Ei au solicitat mai multe planuri și opțiuni vizând asasinarea lui Assange.

Potrivit ziarului «The Guardian», CIA a refuzat să facă vreun comentariu pe tema mai sus expusă. Planul nu a fost pus în aplicare, iar cotidianul britanic a argumentat ceva mai târziu că asasinarea sau răpirea lui Assange, de fapt un civil, căruia i se reproșează publicarea unor astfel de documente, ar provoca un val de indignare în întreaga lume.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW