Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul – creștere de 3,9% față de anul trecut

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 3,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,7%.

În luna mai 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 0,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,8%.

În perioada 1.I-31.V.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.V.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,2%, respectiv cu 7,1%.

Mai 2019 comparativ cu aprilie 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 0,7% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,5%) și la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,4%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 4,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-4,1%)și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,9%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1,2%.

Mai 2019 comparativ cu mai 2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 3,9% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,7%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2019, comparativ cu luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 3,7%, datorită creşterilor din vânzările de produse nealimentare (+7,9%) și din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,8%.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW