Circulație în condiții normale pe majoritatea rutelor CFR

CFR informează că trenurile circulă în condiții normale de trafic între Nădejdea – Lunca de Mijloc – Livezi Ciuc și pe Magistrala București – Constanța.

Feroviarii din cadrul Regionalei CF Brașov au finalizat lucrările de tăiere și îndepărtare a peste 40 de arbori prăbușiți de pe versanți pe calea ferată și de remediere a deranjamentelor produse la linia de contact, iar de la ora 13.15 trenurile circulă în condiții normale (cu locomotive electrice), pe această distanță. În prima parte a zilei, trenurile care au tranzitat această zonă, au circulat tractate cu locomotive Diesel.

De asemenea, pe magistrala București – Constanța, trenurile pot circula tractate cu locomotive electrice.

Se menține în continuare măsura de transbordare cu mijloace auto pe relația Vatra Dornei – Ilva Mică – Năsăud (Regionala CF Iași). Circulația va fi reluată în condiții normale după finalizarea lucrărilor de intevenție pe distanța Silhoasa – Larion – Grădinița – Coșna, unde în cursul nopții peste 75 de arbori s-au prăbușiț de pe versanți pe calea ferată.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, în cazul în care situația o impune, vor fi luate măsuri de restricţionare a traficului pe anumite intervalele de stații, astfel încât să permitem accesul utilajelor de intervenţie sau al plugurilor de zăpadă, această măsură fiind necesară pentru evitarea blocajelor în linie curentă.

Personalul de specialitate al CFR SA menține o permanentă legătură cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar și le transmite informații despre condițiile de trafic înregistrate pe fiecare regională de cale ferată, zonele unde se acționează pentru deszăpezire sau intervalele feroviare unde circulația trenurilor trebuie adaptată la cauza condițiilor meteo.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW