20.8 C
București
marți, 18 mai

Kirk Douglas, “A Sad Way to Die”

Legendarul actor american Kirk Douglas a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 103 ani. El avea o sănătate destul de şubredă, din cauza vârstei înaintate, dar rămâne unul dintre cei mai longevivi şi prestigioşi actori de la Hollywood.

În cariera sa a jucat în peste 90 de filme, dintre care amintim The Glass Menagerie, Spartacus, Champion, Strangers When We Met, A Lovely Way to Die şi multe alte titluri de legendă. Unul dintre ultimele filme în care a apărut a fost Trumbo (2007), un film documentar biografic care se axează pe evidenţierea momentelor semnificative din viaţa şi opera scriitorului şi scenaristului american Dalton Trumbo, în care şi-a jucat propriul rol.

A fost un actor total, deopotrivă dedicat scenei şi spectatorilor, cu o carieră prodigioasă.

În 1956 a fost distins cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă (Lust for Life), iar în 1995 a primit premiul Oscar pentru întreaga carieră.

Unul dintre cei patru fii ai săi (Michael, Joel, Peter şi Eric), Michael Douglas, este de asemenea un reputat actor, cunoscut pentru roluri din filme precum Wall Street, Basic Instinct, Falling Down şi altele.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW