Comisarul european Corina Crețu la reuniunea informală a miniștrilor UE din domeniul dezvoltării urbane

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu participă, în perioada 13-14 iunie, la reuniunea informală a miniștrilor UE din domeniul dezvoltării urbane, eveniment ce are loc la București, în cadrul Președinției române a Consiliului UE.

Punctul central al reuniunii îl reprezintă adoptarea Declarației de la București, al cărei principal obiectiv este să deschidă calea pentru crearea unui cadru comun de acțiune în domeniul dezvoltării urbane în UE. De asemenea, reuniunea va oferi ocazia de a trece în revistă realizările de până acum în domeniu. În cadrul intervențiilor pe care le va avea la reuniunea ministerială, comisarul Corina Crețu va reafirma importanța guvernanței pe mai multe niveluri și a transferului de responsabilitate către orașe, în special ceea ce privește elaborarea și implementarea propriilor strategii de dezvoltare.

„Orașele sunt actori esențiali atunci când vine vorba de a transforma prioritățile UE în realitate. Agenda urbană a UE a avut ca principal rezultat consolidarea cooperării dintre statele membre, instituțiile europene și orașe. Ceea ce oferim orașelor este posibilitatea de a se face auzite pe plan european și sprijin pentru schimbul de bune practici în domeniul dezvoltării durabile”, a declarat înaltul oficial european înaintea reuniunii.

Agenda evenimentului include și prezentarea unui raport având ca temă „Viitorul orașelor”, elaborat de Centrul Comun de Cercetare din cadrul Comisiei Europene, în colaborare cu Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană. Acesta oferă o perspectivă deosebit de valoroasă asupra modului în care politicile publice pot anticipa mai bine și oferi soluții la provocările cu care se vor confrunta orașele în viitor, furnizând dovezi solide în ceea ce privește fenomenele urbane emergente, potrivit site-ului Comisiei Europene.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Doamna Cretu, in afara de harjoneala, nu ai demonstrat nimic.
    Cata-ti alta ocupatie ! Sunt locuri libere pe la ADP, nu vei soma !
    Cu ceva timp in urma spunea cineva/de pe o lista europarlamentare : ” Cu siguranta, ma voi intoarce mult mai imbogatit”. Cu asa europarlamentari mai bine-ti bagi un bat undeva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW