miercuri, 27 mai, 2020
12.8 C
București

Comisia Europeană a avizat trecerea innogy în componența E.ON

În urma avizării primite ieri din partea Comisiei Europene privind preluarea innogy, E.ON intenţionează să realizeze rapid integrarea acestei companii în cadrul Grupului. Integrarea innogy va spori performanţa companiei, fiind astfel în interesul clienţilor săi, al partenerilor săi comerciali, al angajaţilor şi acţionarilor săi.

“Viitorul noului E.ON începe astăzi. Integrarea Innogy va crea o companie deplin dedicată situării clienţilor în centrul a tot ceea ce facem. Vrem să punem bazele unui parteneriat cu clienţii pentru a configura noua lume a energiei şi, în acelaşi timp, să devenim mai inovatori, prin utilizarea energiei cu o eficienţă tot mai mare, şi să aducem astfel o contribuţie eficace la protejarea climei”, a afirmat Directorul General al E.ON, Johannes Teyssen.

„Prin combinarea punctelor noastre tari cu cele ale innogy, vom crea o companie ale cărei reţele inteligente vor furniza din ce în ce mai multă energie verde oamenilor, companiilor şi comunităţilor, şi le va aduce pe toate acestea împreună. (…) Aceeaşi companie va asigura pentru peste 70.000 de angajaţi locuri de muncă sigure, cu perspective în viitor. Şi va oferi acţionarilor o valoare atrăgătoare şi perspective de creştere”, a mai spus Teyssen.

Angajamentele faţă de Comisia Europeană considerate acceptabile pentru E.ON

Avizarea Comisiei Europene este legată de diverse angajamente asumate de E.ON de a renunţa la anumite activităţi. Acestea includ companiile de vânzare cu amănuntul de electricitate şi gaze naturale din Republica Cehă şi o parte din activitatea E.ON de vânzare de electricitate cu amănuntul din Ungaria.

Angajamentele din Germania se leagă în primul rând de o parte semnificativă a activităţii E.ON pe domeniul încălzirii cu electricitate, precum şi construcţia şi operarea unei serii de staţii de încărcare a autovehiculelor electrice pe autostrăzi.

„Ne-ar fi plăcut să continuăm aceste activităţi, însă suntem hotărâţi să realizăm măsurile agreate cu Comisia Europeană. Luând în considerare noile oportunităţi remarcabile de dezvoltare pentru E.ON, aceste concesii sunt tolerabile”, a adăugat Teyssen

Componenţa Consiliului Director al E.ON rămâne neschimbată

Conform rezoluţiei Adunării Generale Anuale a Acţionarilor E.ON din luna mai 2019, după ce E.ON va finaliza preluarea innogy, Consiliul de Supraveghere E.ON va avea cu 20 de membri mai mult.

Scopul acestei creşteri numerice este acela de a oferi reprezentanţilor angajaţilor innogy un cuvânt de spus în cadrul Consiliului de Supraveghere al E.ON şi de a ne asigura că putem beneficia şi de experienţa reprezentanţilor acţionarilor din actualul Consiliu de Supraveghere al innogy. RWE, care va deveni în curând cel mai mare acţionar al nostru, va fi, la rândul său, reprezentat în Consiliul de Supraveghere”, a declarat Preşedintele Consiliului de Supraveghere al E.ON, Karl-Ludwig Kley.

Reprezentanţii acţionarilor pe care E.ON urmează să îi propună spre numire sunt Rolf Martin Schmitz, Director General al RWE, precum şi antreprenorul Ulrich Grillo şi consultantul american în afaceri Deborah B. Wilkens, ultimii doi fiind în momentul de faţă încă membri ai Consiliului de Supraveghere innogy. În plus, Monika Krebber, Stefan May şi René Pöhls vor deveni membri ai Consiliului de Supraveghere E.ON în calitate de reprezentanţi ai angajaţilor innogy.

Noul E.ON va fi condus în continuare de către membrii actuali ai Consiliului Director al companiei. Consiliul de Supraveghere E.ON şi-a reafirmat decizia anterioară de a-l păstra pe Johannes Teyssen în funcţia de Director General Executiv (CEO). Consiliul de Supraveghere a confirmat şi faptul că Leonhard Birnbaum, Thomas König, Marc Spieker şi Karsten Wildberger vor rămâne membri ai Consiliului Director al E.ON SE. Contractul de Director Financiar (CFO) al lui Marc Spieker a fost prelungit cu încă cinci ani, aşadar până la finele anului 2024.

Essen, capitala energiei Conform planului, noul E.ON

Conform planului, noul E.ON va avea sediul central la Essen, iar impozanta clădire de birouri din Brüsseler Platz va rămâne sediul său corporatist. „Acest lucru, împreună cu reorganizarea RWE, înseamnă că Essen îşi păstrează poziţia de capitală a energiei”, a afirmat Teyssen. De la Essen, compania îşi va manageria activităţile de distribuţie şi de soluţii clienţi din 14 ţări europene şi din Turcia.

Din multe puncte de vedere, Essen deţine toate atuurile pentru a servi drept sediu central corporatist, adică o bună infrastructură, faptul că este situat în inima regiunii Ruhr şi Nordrhein-Westphallen, ceea ce este o atracţie în sine, precum şi un mediu cultural foarte viu. Zona metropolitană Ruhr este un loc excelent în care să trăieşti şi să lucrezi, a accentuat Teyssen.

E.ON îşi asumă responsabilitatea managementului

“Suntem conştienţi că avizarea UE ne conferă responsabilitatea de ansamblu pentru noul E.ON”, a afirmat Teyssen. Pentru mâine se preconizează ca aproape 76,8 la sută din acţiunile innogy să fie transferate către E.ON. Participaţia de 16,7 la sută al RWE va face din acesta cel mai mare acţionar al E.ON. Întrucât oferta de preluare a E.ON lansată anul trecut acţionarilor minoritari se va finaliza la sfârşitul săptămânii viitoare, prezenţa sa în compania innogy va creşte cu doar puţin peste 9,4 puncte procentuale. Împreună cu acţiunile achiziţionate de pe piaţă în ultimele luni, E.ON va ajunge să deţină un total de 90 la sută din acţiunile innogy.

În plus, E.ON se aşteaptă să aibă o reprezentare corespunzătoare în Consiliul de Supraveghere al innogy cât mai curând posibil. La începtul lui septembrie, E.ON deja îşi anunţa intenţia de a efectua o fuziune cu eliminarea forţată a acţionarilor minoritari în condiţiile Legii Germane de Transformare, şi în cadrul acestui proces, de a achiziţiona participaţia în innogy care este deţinută în momentul de faţă de acţionarii minoritari. „Se preconizează că de mâine innogy va aparţine E.ON. Vom prelua managementul innogy într-o serie de paşi clari. Desigur, vom respecta drepturile acţionarilor innogy minoritari rămaşi. Iniţial vom manageria innogy ca pe o subsidiară a Grupului E.ON, iar în faza iminentă a integrării îi vom adapta treptat guvernanţa corporatistă conform uzanţelor din cadrul acestui tip de procese. Ţinta noastră este şi va rămâne integrarea rapidă şi completă a innogy.”

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...